Bauknecht vaatwasser GSXP 7598/2 door vloeibare zeep gestopt

Drea

  • #1
Een beetje dom, maar ik heb het zeepbakje van de vloeibare zeep in de vaatwasser gedaan, met een restje vloeibarezeep er nog in. Binnen korte tijd gaf de vaatwasser een signaal F8 en stond vol schuim!

Al het schuim waar ik bij kon heb ik weggehaald, maar helaas hij doet niets, ook de afvoerslang. Wat kan ik doen. Ik heb helaas geen gebruiksaanwijzing meer.

Vriendelijke groet, Drea.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Door het schuim is het water op de bodemplaat terecht gekomen, en daar zit een vlotter, die een beveiliging in werking heeft gezet.

Je zult om te beginnen met koud water het schuim zoveel mogelijk weg moeten spoelen, bijv. met een matig! straaltje van een tuinslang.

Dan moet het water van die bodemplaat verwijderd worden. Is het een vrijstaande machine, dan kun je hem scheef houden en het water laten weglopen.

Is het een ingebouwde machine, dan kun je hem óf uitbouwen en schuin houden, óf de keukenplint eraf halen, en de eigen van de machine eveneens.

Veel informatie over dergelijke lekkages vind je met de zoekfunctie en "lekkage Bauknecht". Ook eventuele demontage is daarmee te vinden.

Voor verdere vragen graag de NC-code vermelden, staat aan de rechterzijkant van de deur. 12 Cijfers, begint met 85...

Succes ermee!
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #3
Ik zie trouwens (als ik het juiste model te pakken heb) dat F8 geen lekkagecode is (dat zou F2 zijn) maar een verkeerd waterniveau, ook dat komt door te veel schuim.

In dat geval zou het kunnen zijn dat je met alleen resetten kunt volstaan, dat is meestal de startknop langer dan 5 sec. ingedrukt houden.

Geef me in elk geval de NC-code, kan ik ook kijken of de gebruiksaanwijzing te vinden is.
 

Drea

  • #4
Dank je wel Kees voor je snelle reaktie. Ik heb de machine gereset en volgens mij doet hij het weer.
Je hebt mij heel blij gemaakt.

Vriendelijke groet,
Drea.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #5
Graag gedaan, Drea, blij dat hij het weer doet! :P

Groetjes,

Kees
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu