Bauknecht vaatwasser 7515

Kasperjan

  • #1
Beste mensen,
Ik heb een bijna 10 jaar oude vaatwasser bauknecht welke afgelopen nacht kuren kreeg.
Hij blijft onafgebroken biepen tot de deur open gemaakt wordt en dan zie je het lampje naast de start knop blinken.
Vanmorgen toen we de deur open deden was ie ook heet van binnen. Verder valt het op dat terwijl de deur open is en je drukt de start knop in, het water onder het metalen roostertje, daar waar het ronde vuil filter zit begint te koken, of in ieder geval iets wat daar op lijkt. Mijn google zoek resultaten wezen mij in de richting van de NTC sensor. Deze uit de machine gehaald en doorgemeten. bij koudwater geeft de weerstand iets van 57ohm aan, bij 60 graden geeft ie 10ohm aan. Het lijkt er op dat dit dus niet de boosdoener is.

Ik heb alle draadjes die langs het scharnier en de buitenkant van de deur richting het bedieningspaneel lopen gecontroleerd op breuk maar ik zie niets. Een paar jaar geleden was dit de boosdoener van een niet werkende vaatwasser.
Iemand nog een idee? Anders sta ik op 1 januari de boel van oud en nieuw met de hand te wassen.....
Alvast bedankt en een goed uiteinde.
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Ik vermoed dat het relais blijft plakken van het verwarmingselement.
 

Kasperjan

  • #3
Ik weet zo niet waar ik dit relais kan vinden maar daar kom ik vast wel uit. Bedankt voor het meedenken. Als ik vorderingen maak laat ik even een reactie achter. Voor nu alvast een gelukkig nieuwjaar!
 

Kasperjan

  • #4
Ik neem aan dat de verdachte printplaat toegankelijk moet zijn voor een service monteur om te vervangen, maar ik zie hem niet zitten aan de voorkant/onderzijde. Is de printplaat toegankelijk als ik de machine van onder het aanrechtblad haal? Het zal wel niet de print in de deur zijn. Neem aan dat hier alleen de aansturing zit.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #5
Meestal zit de electronica zo hoog mogelijk, dus onder het bovenblad.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #6
Wat is het servicenummer van de machine?
85.........

@Walker: juist bij Bauknecht vaatwassers zit de module vaak helemaal onderin (rechts aan de voorkant).
 

Kasperjan

  • #7
Allemaal, bedankt voor jullie hulp. Het serv nummer is 854675101820,

Ik heb alle panelen er nu af, maar kan nog nergens een printboard vinden. Bovenkant zij en achterkant lijken een dichte schaal te zijn. Aan de achterkant zie ik de voeding en natuurlijk aan en afvoer, maar ik zie nergens een printplaat verborgen. Zal nog eens rechts voor onder kijken. Denk dat ik alle losse panelen inmiddels wel verwijderd hebben. Ga nog even door.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu