Bauknecht TRK 4850 droogt nauwelijks meer (was blijft klam)

Gillis

  • #1
Mijn Bauknecht TRK 4850 is nu ca. 10 jaar oud.
De NC code is: 856048512001

Hij draait wel, maakt het programma ook af, maar, welk programma ik ook kies, hoe lang hij ook draait, de was blijft klam/nat. De was voelt wel warm aan, dus het verwarmingselement doet wel iets, maar blijkbaar slaat hij te snel af?

Ik heb naar gerelateerde issues gezocht op het forum en vond o.a. een issue waar aangeraden werd om de sensor aan de binnenkant van de vulopening goed te reiningen. Heb ik gedaan, maar dat maakt geen verschil. Pluizenfilter is ook schoon, ook heb ik de luchtinlaat goed gereinigd. Maakte niet uit.

Of het altijd zo is geweest, weet ik niet, maar na het programma knippert het start lampje.

Moet ik een thermostaat of een sensor vervangen?
Als het gaat om een sensor, ik begrijp uit andere issues dat er meerdere sensoren zijn, hoe weet ik welke ik moet vervangen waar die zit?

Een hoop vragen, maar ik heb op dit forum heel veel hulp gehad bij mijn wasmachine, dus niet geschoten, altijd mis.
 

Witte Hond

  • #2
Waarschijnlijk zit het ventilatorhuis helemaal verstopt met pluizen. Hierdoor schakelt het element continu uit.

Hiervoor zal de droger helemaal uit elkaar moeten.

Gebruik eventueel de zoekfunctie, er is ergens een complete omschrijving met foto's.
 

Gillis

  • #3
Hartelijk bedankt voor de tip. Ik had wel de luchtingang schoon gemaakt, maar ik moet dus aan de binnenkant van de machine zijn. Ga eens verder zoeken op het forum naar die beschrijving en ga dan maar eens in de droger klimmen ;-)
Ik laat nog horen hoe het afliep!
 

Gillis

  • #4
Gelukt!

Wel twee uurtjes gezweten, maar hij snort weer. Veel gehad aan de verschillende artikelen, met name het artikel met de foto's. Opletten dat je alles wat je er uit haalt ook weer in stopt (-;

Ik merkte wel dat i.t.t. andere berichten, het niet volstaat om de achterplaat alleen weg te halen. De rechterzijkant (gezien vanaf de voorzijde) moet er ook af om het ventilatiehuis open te krijgen (zie ook onderstaande foto: er zitten een paar grendeltjes en een klipje aan die zijde, waar je niet bijkan zonder de zijplaat weg te nemen).

Met grote dank aan alle helpers...

Gillis

 

Witte Hond

  • #5
Fijn dat het gelukt is, het is inderdaad een grote klus. Zelfs voor een ervaren monteur, maar hij kan er nu weer jaren tegen aan!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu