Bauknecht Sunny centrifugeert niet

Sunny

  • #1
Beste deskundigen,
Ik heb hetzelfde probleem als in een andere vraag, alles werkt goed op het centrifugeren na. Nu heb ik hier gelezen dat het de koolborstels kan zijn of de deursluiting.

Van de laatste kan ik zeggen dat de deur bij mijn wasmachine al een tijd niet sluit zoals het moet, pas na hard drukken sluit het of beter gezegd maakt het kontakt waardoor de machine opstart.

Nu heb ik twee rechter handen en heb twee jaar terug met succes de waterpomp vervangen. Kunnen jullie mij zeggen waar ik moet kijken, bijvoorbeeld als ik de borstels moet controleren, waar vind ik deze zonder de de hele machine van voor tot achter te opereren.

wacht jullie reactie met spanning af.

groeten,

Sunny
Amsterdam
 

Co de Witgoedman

  • #2
Beste sunny, soms kan men er via de onderkant bij, maar meestal moet het front eraf om erbij te kunnen.

De koolborstels zitten in de zwarte behuizingen op de motor, rechts kunt u eenvoudig bij, links is wat lastiger, maar toch wel te doen.
 

Sunny

  • #3
Ik heb de deurslot opengemaakt, kabels losgehaald. Het is een en al een mechanisch , zit geen printplaten op. E.e.a. aangedruk en schoongeblazen en de deur sluiting werkte weer prima.
Centrifuge werkt nog steeds niet, komende week ga ik de voorkant weghalen en de koolstofborstel bekijken. Hoe weet ik dat ze kapot zijn?

Sunny
 

Sunny

  • #4
Allen bedankt.
Ik heb een maar nieuwe besteld, de oude Bauknecht WT9840 was al 9 jaar oud.
Ik vond het teveel moeite om dit oude werkpaard op te knappen.

Ik had een Siemens 1472 besteld bij een groot witgoedbedrijf, maar zag dat via een aanbieding van nuon een AEG ook via datzelfde bedrijf kon kopen van het type L66800, dus heb ik deze genomen. Ik hoop dat mijn keuze goed is.

Sunny
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu