Bauknecht TRA Excellence 270 stopt te snel maar wordt wel warm

Demasterbaas

  • #1
Hallo klussers!

Mijn wasdroger gaat niet helemaal lekker meer. Misschien ook niet zo gek na 12 jaar hard werken :)

Bauknecht TRA Excellence 270
8560 746 12190
07 0916 514427

Ik gooi er een wasje in, zet 'm op kastdroog en zie dan de resttijd op 1:40 uur staan. Als ik 'm start gaat hij draaien en wordt warm. Binnen een paar minuten zie ik de tijd naar beneden gaat, staat al snel op 30 min resterend en 2 a 3 minuten laten op 5 minuten en vervolgens stopt het geheel. Totaal loopt hij nog geen 10 minuten.

Nu had ik de machine eigenlijk nog nooit uit elkaar gehad en goed schoongemaakt. Dus daar ben ik maar eens mee begonnen. Van inlaat tot uitlaat alles open gehad, verwarmingselement eruit, behuizing van de ventilator eraf, filteromhuizing met flessenborstel gedaan, etc, etc. Afvoerbuis naar buiten ook helemaal nagekeken en schoongemaakt. Alles is dus weer als nieuw en een schoonmaakbeurt was wel nodig na al die jaren!

Toen weer een testwasje erin: Helaas is het probleem nog exact hetzelfde :(

Wat me bij de demontage van de trommel opviel: De viltringen en het schuim eronder zijn niet zo best meer. Vooral het schuim is aan het vergaan. Ik vond de aansluiting op de trommel niet goed op een paar plekken. Zowel voor als achter.

Ik kan me zo voorstellen dat hierdoor valse/koude lucht wordt aangezogen buiten het verwarmingselement om waardoor de was niet warm genoeg wordt. Wellicht dat de vochtsensor het daarom ook niet snapt omdat er (te) weinig damp/stoom ontstaat of iets dergelijks?

Mijn vraag: Is het een goed idee ruim €100 uit te geven aan nieuw schuim + vilt? Of is de kans dat dit het probleem oplost klein en moet ik het ergens anders in zoeken? Een sensor bijvoorbeeld.

Alvast dank voor het meedenken!

IMG_3824.jpg IMG_3818.jpg IMG_3807.jpg
 

Evenwatanders

  • #2
Heb je de vochtigheidssensor ook schoongemaakt? Die zit net onder de deuropening, heeft het bestelnummer 481227858001 en ziet er zo uit:
Sensor.jpg
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu