Bauknecht GSX 4756 lekt water via de overloop

Jlamers

 • #1
Hallo allemaal,

Enkele weken geleden mijn Bauknecht vaatwasser volledig schoongemaakt en op lekkage getest. Als de vaatwasser NIET waterpas staat maar achterover helt, gaat het over het algemeen goed.

Zet ik de vaatwasser echter waterpas en ik start een programma, dan lekt de vaatwasser water via de 2 slangetjes aan de zijkant. Het lijkt me dus dat de waterindicator niet correct werkt en de vaatwasser teveel water pakt.

Hoeveel water moet er in de bak staan als hij gaat draaien (indicatie) zodat ik weet dat dit het probleem is. En is het mogelijk dat een WI slecht werkt en pas te laat aangeeft dat de machine vol genoeg is?

Alvast bedankt,

Jack
 

The headhunter

Specialist Elektra
 • #2
Labyrinth waarschijnlijk vervuild (gebeurt vaak).
Zoek even hier op het forum voor de oplossing.
 

Henny

 • #3
Vermoedelijk dat de rubbers van de deur niet goed meer afsluiten.
Hierdoor zal water wat langs de rubbers loopt, via een gootje onder
de deur, naar deze twee slangetjes gevoerd worden.

Maak eerst de rubbers, met name die van de deur, goed schoon.
Ook de ruimte onder en naast de aansluiting van de rubbers.

Als de machine toch blijft lekken via de deur, vervang dan de rubbers.
 

Jlamers

 • #4
Hoi Henny,

Ik denk dat jij gelijk hebt, want de rubbers zitten niet helemaal lekker vast in/aan de deur. Hoe krijg ik deze rubbers helemaal los en plaats ik de nieuwe weer goed vast? Moet de deur dan van uit de binnekant worden geopend (schroeven aan de zijkant) zodat het glansspoel reservoir zichtbaar wordt of kan het ook anders?

Alvast bedankt voor je reactie.

P.S. Het labyrint, wat door The headhunter werd aangekaart, is dat het reservoir aan de linkzijkant van de machine? Dit is nl. schoon.

Het Servicenummer zoek ik even op, heb ik nl. eerder al eens vermeld.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
 • #5
Jlamers schreef:
Het Servicenummer zoek ik even op, heb ik nl. eerder al eens vermeld.
Tja, als je dat niet in je vraag vermeldt, moeten we net toevallig zien dat een eerdere vraag ook al over dezelfde vaatwasser ging.
Een link naar het vorige onderwerp is dan handiger.

Ik snap trouwens niet waarom je niet gewoon daar verder bent gegaan, is toch veel makkelijker? Dan is bekend wat de voorgeschiedenis was.

Het gaat dus blijkbaar over Bauknecht GSX 4756/4 TW enkele vraagjes.

Overigens zie ik daar het servicenummer toch ook niet bij staan! :?
 

Jlamers

 • #6
Overigens zie ik daar het servicenummer toch ook niet bij staan!
Klopt, nu weet ik het weer, door onderhoud aan de server zijn berichten verloren gegaan en is mijn servicenummer verdwenen. Ik zal het asap opnieuw toevoegen.

Jack
 

Jlamers

 • #7
Weet iemand trouwens of het te doen is de rubbers van de deur te vervangen en/of heeft iemand hier een handleiding voor (moet bijv. de binnenkant van de duer los of wat)?

Tevens heb ik tijdelijk 2 bakjes onder de slangetjes staan om het water op te vangen. Wat echter opvalt is dat er viezigheid in het water zit (ondanks het reinigen) maar het kunnen natuurlijk ook kleine stukjes gekookte aardappel zijn die in de pan achter ijn gebleven. Klopt het dat dergelijke dingen dan via de "deurgoot" en de slangetjes worden uitgeworpen?


mvrgr,


Jack
 

Jlamers

 • #8
Luitjes,

Bauknecht GSX 4756/4 TW, servicenummer 8546 756 01510

MIjn vaatwasser staat al maanden met 2 bakjes onder de overloop slangetjes om overtollig water op te vangen (om te voorkomen dat de bodemplaat volloopt met gevolg storing).

Ik heb de onderste rubber van de deur intussen vervangen omdat deze dubbelgeslagen in de machine zat. Machine proef laten draaien (met de deur eraf, ook de afdekplaat voor het spoelmiddel eraf zodat ik in de goot kan kijken als de machine zich vult).

Machine loopt (labyrint maakt wel een vreemd klokkend geluid, alsof er lucht meegezogen wordt) en begint te draaien, de kraan loopt dan nog steeds om verder te vullen. Dan loopt het gootje langzaam vol met water en begint het voorzichtige lekken weer.

Iemand nog een idee, misschien toch een defect / vervuild labyrint (heb al gehoord dat je ook alleen de pulsgever kunt vervangen), of zal het vervangen van de overige deurrubbers ook effect hebben?


Alvast bedankt,


Jack Lamers
 

Jlamers

 • #9
Aanvulling:

Als de machine een programma afwerkt en ik open de deur dan komt er via de 2 kleine gaatjes die in de goot zitten water in de slangetjes en is het bingo. (ik weet niet of het normaal is dat de machine lekt op dat moment en eigenlijk hoor je hem ook niet te openen als hij draait).

Waarom zijn die gaatjes en belangrijker, is het verstandig deze eventueel te dichten. Water komt net tot tegen die gaatjes en dan als de sproeier draait gaat het water golven en komt er sporadich water mee (of als je de deur openet).

Kortom, kan ik die gaatjes ergens mee dichtmaken zodat hier geen water meer door komt (als hij te vol wordt loopt het water dan toch over de goot heen).

Jack
 

Witgoeroe

 • #10
Wat ik lees over deurrubbers en het labyrint is onzin.

De drukschakelaar zie je als je het filter verwijdert. Rechts, een zwart roostertje.
Hier zit waarschijnlijk smurrie in en moet vervangen worden.
 

Co de Witgoedman

 • #11
In bovenstaand geval zou ik toch willen adviseren de machine eerst met soda te reinigen , een onderdeel vervangen kan altijd nog.
 

Co de Witgoedman

 • #12
Gaatjes in het rubber in geen geval dichtmaken. :!:
 

Jlamers

 • #13
Laatset update:

Na veel ergernis van vrouwlief heb ik toch maar besloten de Whirlpool service te bestellen. Omdat het apparaat nog geen 5 jaar oud is, is de maximale reparatieprijs (monteur + onderdelen) € 275.

Monteur vanochtend geweest. Alles wat ik had getest (pulsgever, drukschakelaar etc.) was goed. Zijn idee is dus dat de electronica de pulsen verkeerd "begrijpt" ergo, de electronica is stuk.
Tevens viel het de monteur op dat het labyrint een vreemd (klokkend, klotsend) geluid maakte hetgeen hij ook aan de electronica te wijten gaf.

Er wordt een afspraak gemaakt voor het vervangen van de electronica, totaal kosten net onder de maximale reparatie prijs met 1/2 jaar garantie op de reparatie.

Ik weet, dit hoort eigenlijk niet in een zelfklus forum te staan, maar ik wilde de die-hards deze gegevens niet onthouden.


Groet,

Jack
 

Kees

Vaste Beantwoorder
 • #14
Bedankt voor het bericht, het valt nu inderdaad onder "externe reparatie"...

Waarmee einde topic.

Succes met de reparatie!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu