Bauknecht gsf 5344 vaatwasser spoelt alleen

Jaapl

  • #1
Het groene lampje bij de startknop knippert regelmatig als je de machine aanzet, de machine start wel als je een programmaknop langer ingedrukt houdt maar stopt weer na het spoelen en begint dan weer te knipperen.

Als je dan weer start slaat hij het wasdeel over en werkt hij het laatste deel van het was programma af. Ik heb gekeken of er ergens iets lekt of dat er water op de bodemplaat staat, dat is niet zo.

Heeft iemand een idee wat dit kan zijn?
 

W.A. Vijn

  • #2
De fout die u omschrijft, is nogal sumier voor mij. Komt er wel water in het apparaat?

Dan zit er onder het filter een pressostaat die waarschijnlijk niets meet. U moet dan aan de onderkant van de machine zijn (dus bij de bodemplaat) kijken daar waar het filter zit. Er zit daar een microswitch met daarop een 3-polig stekkertje. U kan dat hele onderdeel er met een kwartslag uit draaien. Mogelijk dat dit de oorzaak is.

Let er wel op dat er geen water in de machine staat alvoren los te draaien, daar u anders al het water naar u toe krijgt. :oops:
 

Jaapl

  • #3
Dank voor uw reactie
Het spoelprogramma wordt wel afgewerkt, door de vaatwasser, er komt dus wel water in. Maar verder komt ie niet, het zeepbakje blijft bijvoorbeeld dicht, als je dan de machine opent is de vaat nat maar niet schoon. Er lijkt alleen met koud water gespoeld.

Ik heb de machine van binnen schoongemaakt, filter voor de afvoer gereinigd. De machine op zijn rug gelegd en de bodemplaat eraf gehaald, maar daar waren geen sporen van lekkage. Dit alles hielp niet
Ik hoop dat dit voldoende informatie is
 

W.A. Vijn

  • #4
Ik heb net voor u nog even geinformeerd bij een monteur die er heel erg veel van weet. (moet hij ook wel) Hij gaf het advies om de NTC eens te vervangen.

Deze zit ook onder in het apparaat in het filterhuis gestoken (dus vanaf de bodemplaat. Deze kan u vinden als u twee dunne blauwe draadjes volgt vanaf de elektronica in zit ook met een bajonet sluiting onder in het filterhuis gemonteerd.
 

Jaapl

  • #5
Hartelijk dank!

Ik ga dit proberen en bericht wel als het lukt. Het zal wel het weekend worden voor ik tijd heb.

Vriendelijke groet.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu