Bauknecht droger kan water niet kwijt.

Tjlmink

  • #1
Pech komt zelden alleen; nadat begin april de wasmachine het begaf, heeft nu de droger een probleem. Het betreft een Bauknecht TRK Stuttgart condensdroger, type 7737J6 met servicenummer 8560 497 12050.

Kort na de aanvang van elk droogprogramma gaat op het frontpaneel het lampje bij 'water container' branden, vergezeld van een zoemer. De handleiding schrijft voor om dan de wateropvangbak te legen maar de machine is direct aangesloten op een afvoer. Hetzelfde euvel doet zich trouwens voor als ik de slang naar de (lege) opvangbak weer aansluit.

Kennelijk blijft het condenswater in de zwarte bak onderin de machine staan doordat het niet meer wordt overgeheveld naar hetzij de afvoerslang, hetzij de opvangbak. De machine heeft geen pomp (althans ik kan die niet vinden) en als ik het goed begrijp dient de luchtdruk in de trommel voor het overhevelen van het condenswater zorg te dragen.

Ik heb de condensribben zowel van binnen als van buiten al goed gereinigd. Ook heb ik de doorgang in de onderbak naar de slang-aansluiting enkele keren doorgespoeld, die is zeker niet verstopt. Dit alles heeft de storing niet verholpen.

Wie helpt mij dit euvel op te lossen?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
De machine heeft geen pomp (althans ik kan die niet vinden) en als ik het goed begrijp dient de luchtdruk in de trommel voor het overhevelen van het condenswater zorg te dragen.
De machine heeft zeer zeker wél een pomp, die zou op de bodemplaat moeten zitten. Daar zou dus iets mee mis kunnen zijn, de moeite waard om die pomp te controleren, en eventueel spanning te meten!

Hij zou er ongeveer zo uit moeten zien:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu