Barsten en oneffenheden op gipsplaten muren/plafond

Bekkering

  • #1
All,

Ik heb een jaren 30 appartement en plafond en overgrote deel van de muren zijn van gipsplaten. Nu heb ik gisteren een stukadoor laten komen en die gaat een offerte maken om de boel te stuken. dit gaat natuurlijk een hoop geld kosten.

De muren/ plafonds zijn opzich egaal maar er zitten op sommige plaatsen barsten op de aansluitingen van de gipsplaten in het bestaande stukwerk. Het is allemaal gemaakt op hout dus dat is logisch dat dit gaat werken. verder zitten hier en daar wat plekjes.

Omdat stuken behoorlijk wat gaat kosten zat ik te denken of het misschien kostentechnisch misschien niet beter is om de barsten/ oneffenheden te behandelen met elastisch vulmiddel en vervolgens voorstrijk met sierpleister aan te brengen? Sierpleister kost ook wat maar is wat goedkoper dan de boel geheel te laten stuken. Wat ik al zei, de oppervlaktes en hoekjes zijn opzich egaal dus hiervoor hoeft het niet gestuukt te worden.

Ik kan me voorstellen dat op termijn de barstjes misschien weer terugkomen, dit is nu eenmaal zo door de ondergrond hout/ gips. Of zijn hier nog tips voor? Zou het eindresultaat op langere termijn beter zijn door alles te laten stuken? Of maakt dit niet zoveel uit t.o.v. sierpleister?

Ik wil dan namelijk zelf de boel gaan pleisteren. Ben opzich handig maar mis alleen wat referenties van hoe dit uit zal pakken.

Alvast bedankt voor de reacties! Hoop dat jullie opinies mij wat verder op weg kunnen helpen en dat ik de knoop kan doorhakken.

Gr Martijn
 

Rene de klusser

Specialist Bouw
  • #2
Zou je een paar foto's kunnen plaatsen zodat wij kunnen zien waar de kieren zitten.
 

Bekkering

  • #3
Muur:Plafond:De naadjes zijn zo dun dat er amper een papiertje tussen past. Er omheen is het gewoon hard er zit hier en daar om de barst een klein oneffenheid. de barsten lopen in de meeste gevallen van onder tot boven (muur) en van links naar rechts (plafond). De barsten zitten er nu een jaar of 5 en zijn nauwelijks erger geworden.
 

Rene de klusser

Specialist Bouw
  • #4
Plafond kitten met acrylaat kit zou ik zo zeggen.
Dan sausen naar wens.
Wanden kun je een gaasbandje over de scheur heen zetten en dan een heel dun laagje F & F er over .
Dan het geheel voortrijden en met sierplijster afwerken.
 

Bekkering

  • #5
Beste Rene de Klusser,

Dank voor je antwoord. Ik ga de muren mooi pleisteren!

Gr Martijn
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu