Band trekt scheef

Wille396

  • #1
Er zijn bij mij 3 nieuwe rolluiken geplaatst. Bij 1 van de drie trekt de band helemaal naar rechts en komt tussen de geleiders en de metalen houder te zitten. Je moet dus de band helemaal naar links trekken om te zorgen dat de band niet vast komt te zitten. Volgens de monteur komt dat doordat het pijpje door de muur waar de band doorheen gaat te laag zit. Vreem is wel dat bij de twee andere rolluiken de band ook naar rechts trekt, maar daar komt de band (nog?) niet vast te zitten. De nieuwe rolluiken zijn gekomen in plaats van de oude. Afgezien van de kleur zijn de nieuwe volgens mij identiek aan de vorige. De oplossing die de monteur gaf was de kast van het rolluik 10 cm lager te hangen, maar dan hang hij voor het raam. Geen fraaie oplossing. Kan iemand mij vertellen wat er aan de hand is met het rolluik?
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #2
Foto?
 

Wille396

  • #3
71E9B6F2-3621-4C2D-BA28-E7A84EA05B04.jpeg
 

Wille396

  • #4
Hierbij een foto. Het gedrag van het rolluik wisselt. De ene keer gaat hij nauwelijks omhoog en loopt de band vast de andere keer gaat het wel redelijk zwaar, maar loopt de band niet vast. Het lijkt wel of d buitentemperatuur van invloed is.
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #5
Tja als de band niet netjes uitgelijnd is op deze doorvoer dan is de enige oplossing de doorvoer verplaatsen. Naar rechts dus blijkbaar.
 
  • Like
Waarderingen: Wille396

Wille396

  • #6
Ik kom er niet uit wat de oorzaak van het scheeftrekken van de band bij allle die de rolluiken is. De leverancier verteld een vaag verhaal en wil zijn monteur kennelijk niet afvallen. Hij heeft aangeboden de rolluiken electrisch te maken voor een zeek aantrekkelijke prijs. Hier mee ingestemd en hoop dat de problemen daarna zijn opgelost. Vonken-trekker bedankt voor je antwoord.
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #7
Hij heeft gewoon de gaten door de gevel niet goed gepositioneerd. Met elektrificeren ben je er inderdaad ook vanaf.

Elektrificeren is trouwens sowieso niet zo duur tenzij je met afstandsbediening etc wilt. Grootste uitdaging is van om 230V voeding aan te leggen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu