Bamboe op lounge- dakterras

Boneventura

  • #1
Beste tuiniers,

Wij hebben sinds deze winter een nieuwe woning, met een fantatisch mooi dakterras. Het is de bedoeling een tropische, lounge-achtige sfeer te creeëren.

Nu willen we hier planten gaan plaatsen. Daarom hebben we houten bakken gekocht, 74x30, 40 hoog. Hiervan willen we een 'groene afscheiding' maken.

We denken aan niet-woekerende bamboe. Ik heb wel begrepen dat bamboe erg veel water nodig heeft en niet goed tegen wind kan. Twijfel dus wel een beetje. Hierover, 2 vragen:

- heeft iemand een mening over de bamboe? Heeft dit kans van slagen? Hoe vaak moet dit water hebben?

- Welke planten raadt je aan op een dakterras, die bijdragen aan de lounge-sfeer?


Hartelijk dank voor je meedenken!

René
 

Fiesiekus

  • #2
Bamboe kan heel best tegen wind is mijn zee-wind-ervaring. En heeft i.d.d. behoorlijk wat water en mest nodig. Kan je niet een HWA afkoppelen en via een regenton water aan de bamboe geven o.id.?

Als de bamboe te groot wordt, kan je stukken eraf steken en op MP te koop zetten; animo zat (voor al die dakterrassen :mrgreen: )

Foto maart 2008:



Zal zo een foto van vandaag plaatsen; zie je het verschil!
 

Boneventura

  • #3
Dank voor je atwoord. Een regenton is gezien de dakconstructie niet zo'n goed idee, maar ik wil een micro-drip systeem aanleggen, dat automatisch bewatert als de aarde te droog wordt.
 

Fiesiekus

  • #4
En 1 jaar met compost en water verder:

 

Azijnpisser

  • #5
Gaat prima, idd. Bamboe planten in geraniumgrond, gemengd met zand. de gevallen bladeren niet weghalen. Het duurt in een pot wel even voor hij goed aanslaat, maar na een jaar of 2 heb je een prima bos staan. Daarna blijft het maar doorgaan.

Bewateren op vochtniveau is een goed idee.
 

Pepjo

  • #6
Anders is misschien een grassoort, zoals pampagras, een optie.
Worden ook 2 meter hoog, met mooie pluimen.
 

Boneventura

  • #7
Azijnpisser schreef:
Gaat prima, idd. Bamboe planten in geraniumgrond, gemengd met zand. de gevallen bladeren niet weghalen.
Ik ben van plan ze in kuipplantengrond te zetten (ook een tip van dit forum), vanwege het lichte gewicht. Kan dat ook?
 

Woodworker

  • #8
Mogerene schreef:
Het is de bedoeling een tropische, lounge-achtige sfeer te creeëren.
Met alle respect, die foto van die uitgeschoten rietkraag roept bij mij geen lounge-gevoelens op. Lijkt mij ook heel lastig, een tropisch sfeertje te creëren als het lekker Nederlands regent, de bamboe staat the soppen in de designer plantenbakken en de bekertjes Aldi-champagne van de grijs uitgeslagen loungeset waaien. Wat dan wel? Stap 1: bouw een muur tegen de wind. Stap 2: bouw een dak tegen de regen. Of accepteer dat je niet in de tropen woont...
 

Boneventura

  • #9
Hallo Woodworker,

Dank voor je nuttige eeh.. bijdrage?

Choose life! Jij bent ook iemand!
 

Fiesiekus

  • #10
Woodworker schreef:
Met alle respect, die foto van die uitgeschoten rietkraag roept bij mij geen lounge-gevoelens op.
Tamelijk respectloos. Het was ook niet de bedoeling om foto's van een lounge-sfeer te plaatsen, maar om te laten zien dat bamboe, met een beetje aandacht, prima gedijt in het Noord-Hollands winderige zeeklimaat.
 

Woodworker

  • #11
Ok... mijn excuses dat ik mijn inzichten in een eerdere bijdrage een beetje negatief heb verwoord. Wel denk ik dat het oproepen van een tropisch sfeertje op een winderig Nederlands dakterras lastig is: potten waaien om, tuinmeubelen kunnen 's winters niet makkelijk naar binnen, (tuin)afval afvoeren is een probleem, vaak is er geen water... er is dus een groot verschil tussen wat de folders beloven en hoe het er na een jaar uitziet.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #12
Dat is een eerlijk en m.i. ook realistisch antwoord.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu