Balkon renoveren

Pieter_straathof

  • #1
Hallo,

Ik wil mijn balkon gaan egaliseren en (opnieuw) voorzien van betonverf en heb nog enkele vragen die ik niet kon beantwoorden na het lezen van dit forum.
Graag jullie advies:

1. De bovenzijde van het balkon (beton met cement afgewerkt, en daarna met betonverf) vertoont onregelmatigheden in de deklaag. Gelukkig geen lekkages.
Kan ik deze deklaag het best met een egaliseermortel op cementbasis egaliseren?
Kan ik vervolgens betonverf schilderen over deze egalisatiemortel?

2. De onderzijde van het balkon is volgens mij met buitenmuurverf geverfd die inmiddels (droge) afbladderende plekken vertoont. Mijn plan is om deze oude verflaag af te schuren en vervolgens opnieuw in muurverf of betonverf te zetten. Goede aanpak?

3. De zijkanten vertonen sporen van betonrot. Er zitten scheurtjes in waar mos in is gaan groeien. Hoe dit aan te pakken? Uithakken en daarna met reparatie- en egalisatiemortel weer afwerken en vervolgens in de betonverf zetten?

Graag jullie advies. Alvast bedankt!

Pieter

 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
1. Een egalisatiemiddel hecht niet op betonverf, de betonverf verwijderen of de oneffenheden met een 2-componentenplamuur glad maken, uiteraard na grondige reiniging van de ondergrond.

2. Alles wat los zit goed verwijderen, schoonmaken en opnieuw behandelen met ademende buitenmuurverf.

3. Het repareren van betonrot is geen normaal klusje, wanneer het niet goed gebeurt hebt u over een paar jaar hetzelfde of nog slechter resultaat, hier zijn bedrijven voor.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu