Balken in plafond/vloer verwijderen

Ne0c

 • #1
Ik ben bezig met een verbouwing van een in 1945 gebouwd rijtjeshuis.
Momenteel ben ik bezig met de 1ste verdieping. (de 2de is opgeleverd)
De 2de verdieping valt gedeeltelijk in het schuine dak. Om dit weg te werken is tijdens de bouw(1945) ervoor gekozen een muur voor het schuine dak te zetten om schuine muren te voorkomen.
De loze ruimte die hierdoor is ontstaan is duidelijk zichtbaar vanaf de 1ste verdieping na het verwijderen van het plafond. Deze is vele malen groter dan ik eerst dacht en zou ik graag vanaf de 1ste verdieping zichtbaar willen maken.
Hieronder zijn een 4 tal foto's. De eerste twee betreffen een kleine kamer aan de voorzijde van de woning. De laatste twee de grote kamer. Bij deze grote kamer wordt de nist (tussen de te maken openingen) recht getrokken met de rest van het plafond.

De vraag die ik heb;
is het mogelijk de balken aangegeven in oranje te verwijderen zonder verdere ondersteuning (buiten de nist)?
kan de ijzeren ondersteuning (blauw/paars gekleurd) vervangen of verwijderd worden?

KAMER GROOT:


 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Tiho

  • #2
  Zoek een constructeur. Zoiets is natuurlijk niet te beoordelen vanaf een computer.
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #3
  Is prima te zien: Het kan niet! Je haalt dragende balken (deels) weg, zonder dat je voorzieningen wilt treffen. De stalen strip is waarschijnlijk de trekband van het spant. Kan dus ook niet weg.

  Als je hier veranderingen in wilt brengen, zal je het uit moeten laten rekenen en een vergunning aanvragen. En dus de nodige aanpassingen doen.

  Ik zou die wanden in de schuine hoeken weghalen, dan krijg je een grotere kamer, en evt. opslagruimte achter een nieuw knieschot. Zo'n kleine vide ziet er toch maar vreemd uit.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu