Balken aanpassen van hellend dak

Blis

 • #1
Hallo,

Ik wilde even weten of ik de zware draagbalk in mijn zolderruimte ongeveer 20cm hoger kan steken zonder problemen. Ik zou alle verticale balkjes tijdelijk willen stutten met houten balken, daarna de zware balk afzagen en 20cm hoger willen plaatsen met schoenen.

De breedte van de zware balk is 570cm, hij is 22cm op 7cm.
De dikte van de verticale balkjes is 6cmx7cm.
De afstand tussen de draagbalk op het muurtje en de zware horizontale balk is 110cm. De afstand tussen deze horizontale balk en de volgende balk ter hoogte van de vloerplaat op zolder is ook weer 110cm.

De bedoeling is dus om de afstand aan te passen als volgt 130cm en 90cm.

Ik heb wat foto's geplaatst om wat duidelijkheid te scheppen.

Jullie input en/of feedback is bijzonder welkom!


 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Tiho

  • #2
  Daarvoor dient u een constructeur te raadplegen, wat is de reden echter? Wellicht is er een simpelere oplossing.
   

  Blis

  • #3
  Het is de bedoeling om deze ruimte netjes af te werken en te gebruiken als logeerkamer. Het probleem is dat ik onder die gording net niet kan gaan staan. Als deze gording (al is het maar 10cm) hoger zou liggen, dan zou dit veel ruimte creeeren. Ttz, dan kan ik er veel beter staan...
   

  Tiho

  • #4
  Aan de schuinte te zien zit je nog 20 cm verder gewoon weer tegen het dak met je hoofd. Ik zou er nog twee keer over nadenken als ik jou was.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu