Balk op muur met balkdrager?

Glsf91

  • #1
Aan de achterkant van mijn huis heb ik aan de linker kant een muur van de bijkeuken en aan de rechter kant een schutting.

Nu wil ik een harmonicadoek gaan ophangen aan de muur aan de achterkant kant van het huis. Voor de andere kant is dan de bedoeling een balk van links naar rechts (4 meter lang). Rechts komt dan een paal in de grond (met beton) naast de schutting die ik ook verbindt met de schutting zodat deze stabiel blijft staan. Aan de linkerkant zou ik deze met een balkdrager (kan dat voor buiten?) aan de muur willen bevestigen. Daarbij de balkdrager 90 graden draaien (zodat de onderkant richting het huis wijst.
De staaldraden moeten namelijk redelijk strak staan en de krachten lopen horizontaal richting het huis.
Een verticale balk op de muur gaat helaas niet.

Gaat dit zo werken of is de balkdrager daar niet tegen bestand?

En kan dit ook met een vierkante paalvoet maar dan op de muur?


Of is er een beter oplossing?
 

Glsf91

  • #2
Overigens zou ik de balkdrager niet een slag willen draaien bij nader inzien aangezien ik het breedste stuk van de balk eigenlijk verticaal wil hebben.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Ik weet niet precies hoe grote krachten er op een harmonicadoek komen, maar balkdragers kunnen veel hebben. Kies de versie die geschikt is voor buiten.

Let er vooral op dat de constructie stabiel is. Verbinden aan de schutting kan, maar zorg wel dat de stabiliteit niet daarvandaan moet komen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu