Balk op beton beschermen tegen vocht.

alex.roodakkers

  • #1
Ik ga een houten schuurtje bouwen, nu heb ik de fundering gestort en daarop komt een houten balk met daarop de staanders. Nu is mijn vraag hoe ga ik die houten balk beschermen tegen vocht, de fundering stopt om technische redenen net boven het zand aan de tuinzijde (dit omdat de tuin 25cm hoger ligt als onze poort , en om niet een nog groter verschil met de poort te krijgen ben ik zo laag mogelijk aan tuin kant gaan zitten. Bij de poort stort ik nog een klein hellingbaantje )
Nu heb ik de keuze tussen hardhouten balken
Of insmeren met teer. Wat is het beste ?
Oh ja en een kennis opperde het idee vijver folie??

En nee ik ka de fundering echt niet hoger doen anders had ik dat wel gedaan, maar dan komt mijn vrouw er met de brommer niet meer in..
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Is het een gewone vuren balk, of is deze geïmpregneerd?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
Zoiets. DPC haalt het water van de balk.

Wand vloer DPC 2 .jpg
 

Impie

Vaste Beantwoorder
  • #4
Sowieso zul je een dpc-folie moeten gebruiken tussen het hout en het beton (wordt inderdaad ook in iets andere vorm gebruikt voor vijvers). Gebruik trouwens ook een geïmpregneerde balk; de staanders zelf kunnen normaal vurenhout zijn.

Je kunt daarnaast eventueel eerst een paar lagen stenen metselen voordat je de balk daarop vastzet, dan heb je wat meer veiligheid qua opspattend water en kleine overstromingen. De gevelbekleding kan vervolgens doorlopen over de stenen, zodat je het in principe niet ziet.
 

alex.roodakkers

  • #5
@Walker ik heb de keuze wat de balk betreft.
En Impie opspattend water zal ik geen last van hebben , komt en overkapping aan die kant. Ik heb eerder last van het vocht in de grond.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu