Bakstenen muur stucen....raapspecie?

Wilklus

  • #1
Keukenmuur moet gestuct worden. Hele oude muur, steens geen spouw. Buiten zit een pleisterlaag dus veel doorslag is er niet. Nou moet deze muur binnen gestuct worden. Gipsbasis gaat hier niet werken, dus iets van raapmortel/specie met kalk. Nou zijn er ook verschillende kant en klare raapspecies van twee bekende merken....met bepaalde toevoegingen.
Ben ik daar nou beter mee af of is een ordinaire specie met wat kalk de beste oplossing? En muur een dag van te voren nat maken of niet?
 

Hansdennekamp

  • #2
Kalkmortel en het mooiste is het om het dan te verdichten met roodband, voordat het helemaal is aangetrokken. Het zgn blauwpleisteren. Maar dit is eigenlijk wel iets voor de vakman. Na de kalkmortel zou ik hem glad afwerken met MP 75
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Van te voren niet natmaken maar voorstrijken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu