Badthermostaatkraan werkt niet goed

Ramon65

 • #1
Water word niet warmer dan ca 35 graden. Al verschillende oplossingen gelezen over het ontkalken, maar mijn probleem is dat ik de kraan niet uit elkaar kan halen. Ik vind geen borgschroef of iets dergelijks. Heb ook werkelijk geen idee welk merk de kraan is, wat het zoeken niet makkelijker maakt. Hij lijkt op de "Boston"van Tiger, maar hij is toch weer anders. Kan iemand mij helpen al is het maar met het achterhalen van het merk.

 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Xr8

  • #2
  Heeft de kraan wel goed gewerkt, of heb je deze net geplaatst. Houd rekening met het feit dat warm links en koud rechts moet zitten. Zit dit verwisseld dan zal de kraan niet goed werken.

  Merk ken ik zo niet.

  Succes.
   

  Ramon65

  • #3
  Ja kraan heeft ca 6 jaar goed gewerkt, werd langzaam aan steeds minder warm tot op een gegeven moment temp bleef steken op ca 35 graden.
   

  Xr8

  • #4
  Dan zal bovenstaand niet van toepassing zijn. Kun je niet toevallig de uitstekende pennen losdraaien, en dat daarachter een bevestiging zit oid.
  Kraan zal uitelkaar moeten kunnen, als je verder niets op de kraan kunt vinden is dit het enige wat over blijft.

  Succes.
   

  Sietsereijnen

  • #5
  Volgens mij is dat een badkraan van het merk Shower & Co! type HSK-1100008.
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #6
  Aan de zijkant van de draaiende delen zit daar geen deksel op.

   

  Rene de klusser

  Specialist Bouw
  • #7
  Ik weet zeker dat zoals XR8 aangeeft die pennen er uit kunnen.
  Als je die er uit draait dan kan het chromen kapje er af.
  Achter het kapje zit je kraan ED die kun je met een sterschroevendraaier los draaien.
  Waarschijnlijk zal er kalk op je ceramische schijf zitten.


  Ik heb bij een woning van ons ook eens zo,n kraan gezien die had de loodgieter uit elkaar liggen,vandaar dat ik weet dat die pennen eruit gedraaid kunnen worden.
   

  Ramon65

  • #8
  Er zitten geen chromen kapjes op helaas. Ik denk ook dat ik die pennen er op de een of andere manier moet afkrijgen, maar weet niet welke en hoe. Aan beide kanten zitten 2 pennen lang en kort( zijn moeilijk met tang vast te pakken om te draaien). Het betreft idd de HXK Shower & Co 110008. Ik dacht dat dit mij eenvoudig via de fabrikant zou verder helpen, helaas je kan niet op produkt zoeken. Mocht iemand een beschrijving hebben van dat apparaat hoe hem te ontkalken, dan hoor ik dat graag.
   

  Ramon65

  • #9
  Sorry de HSK
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #10
  Had al gekeken naar een tekening maar daar is niets in te vinden je zult moeten informeren bij die gene die deze kranen levert.

  want via die moet je ook onderdelen halen


  je kan een doekje om die pennen wikkelen en met een waterpomp tang tegen de klok in los draaien
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu