Badombouw gastbeton vertikaal met veerankers -- hoe??

Berndh

  • #1
Hoi,

ik wilde mijn badombouw ook met gasbeton blokken maken in de vertikale richting, zoals is aangegeven in dit topic:

Ombouw bad van gasbetonblokken.

Vroeg me alleen af hoe de veeranders te monteren in de muren? Ik zat zelf te denken om in de blokken een sleuf te maken en de veerankers aan de wand te monteren. En dan kit/lijm in de gleuf te doen en dan het blok er overheen te schuiven? Normaal worden de veerankers bevestigd op het blok met nagels, maar is de lijm-verbinding ook goed genoeg?

Ander is volgens mij een veeranker niet te monteren ivm de badrand

Iemand andere idee-en?

En hoeveel cm moet ik ruimte overlaten voor lijm/cement als ik de tegels vertikaal wil uit lijnen met de badrand? De tegels zijn zelf 11 mm. Is een 3mm voor lijm en cement genoeg? Of moet ik voor cement meer millimeters vrij houden.

Groet,
Bernd
 

Der schmutz

  • #2
- houten balk 5x7cm staand in de hoeken. cellenbeton 1 a 2 cm van de muur en dan dichtpurren zou een oplossing zijn. Veerankers vastlijmen heeft geen zin. Hoewel het effect niet het zelfde is, kan je veeranker ook liggens monteren en aan de achterkant vastnagelen /schroeven.

Wat betreft diepte, als je blokken kaarsrecht en strak zet is 3mm voldoende, maar als 1 blok 1 a 2 mm scheefstaat kan het zijn dat je een stuk moet wegschuren.

Vraag mij alleen af 'waarom' als je de blokken liggend doet kan dus EN in verband lijmen = steviger en, hoewel je pas bij de 3e laag met veer anker moet werken, er een veer anker tussenzeten. Enige reden dat je ze staand wil hebben die ik kan bedenken is dat je dan met de hoogte mooi uitkomt... maar goed 3x20 = ook 60. En als je perse een bepaalde hoogte moet hebben kan je ook andere dikte maten doorzagen en ze op z'n kan gebruiken. (5,7 en 10 cm)

Wellicht, om mijn nieuwsgierigheid te bevredigen kan je aangeven waarom je ze staand wil hebben...
 

Berndh

  • #3
Bedankt voor de reactie.

De reden dat ik ze staand wilde plaatsen was inderdaad vanwege de hoogte van mijn bad. Die is namelijk inderdaad precies 60 cm. En ook de makkelijke manier van purren. Door middel van kleie hoekjes van de zij/bovenkant te halen creeer je een mooie opening om bijvoorbeeld het pur in te spuiten.

Maar de optie om ze liggend te gebruiken is ook nog steeds mogelijk. Dus als ik ze liggend ga gebruiken hoef ik dus ook geen veerankers te gebruiken, daar ik met 3 blokken al boven in mijn bad zit.

Groet,
Bernd
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
1
3

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu