Badknop model onvindbaar

Kryz

  • #1
Een beetje een aparte vraag, maar ik heb in mijn nieuwe huis een bad met een draaiknop aan de binnenkant die de stop omhoog en omlaag doet. Nou is de aannemer echter zo slim geweest deze knop kwijt te raken, en hij weet niet meer hoe hij er aan komt (ja, breek me de bek niet open).

De vraag is dus of iemand bekend is met het type knop dat te monteren is op een 12mm zeskantige koppeling. Ik gebruik nu een ringsleutel maatje 12 om de stop omhoog en omlaag te doen, maar dat is ietwat onpraktisch, en esthetisch onverantwoord uiteraard.

Ik zou ook al geholpen zijn als iemand me kan vertellen waar ik moet beginnen met zoeken (muv standaardzaken zoals Brugman, Praxis, Gamma en Karwei, die zijn allen al bezocht).
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Een badkamer-speciaalzaak?

Een sanitair-specialist?

Weet die aannemer niets over het merk en/of toeleverancier?
 

Kryz

  • #3
Klusidee Kees schreef:
Een badkamer-speciaalzaak?

Een sanitair-specialist?
Yup, het probleem is een beetje, ik moet alles met het openbaar vervoer doen, en alle een beetje bereikbare bedrijven heb ik al wel gehad. En een hoop kleinere zaakjes zitten op industrieterreintjes en zo, erg onbereikbaar.
Weet die aannemer niets over het merk en/of toeleverancier?
Het merk van het bad is Plieger, maar het badsysteem blijkbaar niet, want bij Plieger wisten ze volgens de aannemer van niets. De aannemer heeft dus zelf ook al gezocht, en kon het niet vinden, en je zou verwachten dat iemand met zijn contacten het toch simpel moet kunnen oplossen. Maar nee, hij weet zelfs niet eens meer waar hij het gehaald heeft (?!), in ieder geval niet direct van Plieger. Geen bonnetjes meer te vinden... Heel apart allemaal. Maar ja, het resultaat: geen badknop.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Ik denk dat ik (dank zij een catalogus van een sanitairleverancier) een redelijk sleutelwoord heb gevonden:

Badoverloopcombinatie

Er zijn alleen nogal wat soorten in, en er staat natuurlijk nergens bij wat de maat van de knop of de as van de knop is.

Maar misschien kun je hier of daar een mailtje heen sturen met je vraag?
 

Kryz

  • #5
Juist, naar zo'n steuntje was ik op zoek! Ik ga eens flink aan de Google, en laat wel even weten wat eruit komt. Thanks!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
U mag van de aannemer verwachten dat hij een vergelijkbare nieuwe kraan plaatst.
 

Kryz

  • #7
Jan schreef:
U mag van de aannemer verwachten dat hij een vergelijkbare nieuwe kraan plaatst.
Heh, het gaat om de draaiknop om de stop op en neer te laten bewegen, en het bad zit ingetegeld. Om dit te vervangen moet het tegelwerk weggekapt worden, en je kan je voorstellen dat ik daar erg weinig zin in heb. ;)
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #8
Er zit toch hopelijk wel een luikje om bij de sifon te kunnen komen?

Als er wat aan het mechaniek van die badoverloopcombinatie zou mankeren en je kunt er niet bij heb je een echte badoverloopcombinatieprobleemsituatie!
 

Gerrit

  • #9
Ik denk dat die ....................................situaties vaker voorkomen dan je denk.
Dat bekende luikje wordt tegenwoordig nog maar sporadisch aangebracht. :cry:
 

Pepjo

  • #10
In mijn vorige huis was de badombouw van Ytong, met daarop tegels.
Commentaar van de aannemer op mijn vraag naar dat luikje: "als je een keer verstopping hebt boor je een gaatje op een tegelkruising en zaag je gewoon een blok van vier tegels er netjes uit. Na herstelwerkzaamheden teruglijmen" :-| En als je er daarna nog een keer bij moet...?
 

Gerrit

  • #11
Het is toch te gek voor woorden dat iemand in zijn nieuwe huis zich in allerlei bochten moet wringen om een fout van de aannemer te herstellen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu