Badkamervloer onder spanning

Svsmit

  • #1
De vorige bewoner van ons nieuwe huis heeft een AEG vloerverwarming in de badkamer aangelegd. Nu blijkt dat de vloerwarming op een of andere manier tot gevolg heeft dat de tegelvloer onder een lichte spanning staat. Dit is duidelijk merkbaar als we onder de douche staan en de kranen aanraken. Als we de vloerverwarming afkoppelen verdwijnt de spanning.

We hebben de badkamer laten aarden door een elektricien (door de wateraf- en -toevoer te aarden aan de centrale waterleiding), maar dit lost het probleem niet op. Door de aard van de contstructie is het erg lastig geleidende elementen in de vloer zelf te aarden.

Heeft iemand een suggestie voor de aanpak van dit probleem?
 

Fiesiekus

  • #2
Hier moet toch een deskundige naar kijken. In principe hoort de aarde van de vloerverwarming in de vereffening opgenomen te zijn, i.e. verbonden met het CAP en niet via waterleidingen e.d. verbonden te worden.

Is er een CAP? Vooralsnog de vloerverwarming niet gebruiken.
 

Svsmit

  • #3
Bedankt voor het antwoord. Er is geen CAP - in ieder geval niet een die we hebben kunnen ontdekken. Vandaar dat de elektricien heeft besloten tot aarden via de leidingen.
 

Fiesiekus

  • #4
Met als gevolg dat je deze spanning voelt tussen vloer en douchekraan. Nogmaals: zaak voor deskundige, maar niet die "elektricien" die dit zo heeft achtergelaten. Heeft ie e.e.a. ook gemeten qua weerstand en spanningen.
 

Svsmit

  • #5
Ja, heeft hij gedaan. Zijn uiteindelijke conclusie was dat er breekwerk aan te pas gaat komen om dit probleem goed op te lossen. Ik weet ook niet hoe alsnog de verwarming te aarden nu de vloer er al in ligt.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #6
Zit er dan geen aardedraad aangesloten, op de klokthermostaat van de vloerverwarming ?

Bij elektrische vloerverwarming zit in het lint altijd een aarde draad die aangesloten moet worden op de centale aarde in de wandcontakt doos.

Schroef de thermostaat klok even uit de muur, en kijk of daar de aarde draad aangesloten is.
 

Svsmit

  • #7
Goed punt, die aardedraad zit er inderdaad. Ga ik checken. Bedankt
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu