Badkamerverbouwing vraagjes

Esmati

  • #1
Hallo allemaal,

We zijn onze badkamer aan het verbouwen en zitten regelmatig met wat vraagjes als beginnende klussers. We zijn bezig een oude toilet met onderafvoer te vervangen in een inbouwreservoir, vervangen tegels aan vloer en wanden en stucen een deel van de wanden. Hopelijk kan iemand ons ermee verder helpen.

Is het raadzaam om muren met gipsblokken in het gedeelte waar gedouched wordt voor het tegelen naast de gronding om zuiging tegen te gaan ook eerst te behandelen met een vochtafwerende laag, en zo ja, in welke volgorde ?

Is het zeer bezwaarlijk als de groene badkamergipsplaten tot op de grond en plafond gemonteerd zijn met een zeer kleine kier? Ik lees dat een speling van 0,5 cm gehanteerd zou moeten worden?

Kraantje toevoer reservoir vervangen deze lekt, het kraantje zelf. Zal dus kraantje weer omruilen bij bouwmarkt, maar kan ik de knelring en wartel op koperen leiding laten zitten en voor volgende aansluiting gebruiken? Of moet er een stuk van de leiding afgezaagd worden en opnieuw gekneld worden? Is het beter om witte tape op de schroefdraden te gebruiken?

Dit kraantje komt dan overigens achter de ombouw van een inbouwreservoir te zitten (op de plek waar hij altijd al zat bij stortbak). Het is waarschijnlijk wijs om een tweede kraantje te plaatsen achter het klepje van het inbouwreservoir?

De lange bouten waarop het zwevend toilet gemonteerd worden worden geborgd met een moer. Waar dient deze moer (en ring) gemonteerd te worden: tussen inbouwreservoir en groene gipsplaat (dus in gipsplaat een gat zo groot als moer?) of buiten de tegels, dus helemaal aan de buitenkant?

Kan dezelfde voorstijk voor zuigende werking tegen te gaan zowel gebruikt worden om op ene plek daaroverheen te stucen en de andere plek te tegelen? Of zijn hier verschillende soorten voor?

Dit was het voorlopig waar we op dit moment tegen aan lopen.
In afwachting van wijze raad,

Marc
 

Ronaldinho66

  • #2
Hoi Esmati,

Ik wil even iets kwijt over je hoekstopkraantje.

Allereerst ben ik zeer huiverig voor lekkage als je gaat knellen en fitten met teflon tape op plekken waar je naderhand niet meer bij kunt.

Let ook op dat je zo min mogelijk verbindingspunten hebt, dus aub geen 2
kraantjes want dit zijn 4 lekkage punten!

Ik soldeer altijd mijn verbindingen met soldeerpasta en een karweibrander (evt. huren) en soldeertin maar je hebt ook soldeertinringen die je in het hulpstuk plaatst. Wel goed schuren en ontbramen.

Voor draadverbindingen gebruik ik hennep met fitterskit omdat je de verbinding achteraf nog kunt stellen. Teflon tape mag nl. maar één kant op: vaster of nog vaster!

Ik zou onder het huidige hoek stopkraantje beginnen met een soldeersok en de rest, uit één stuk, vervangen tot de, bij het inbouwreservior geleverde, stopkraan.

Succes
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu