Badkamermeubel uit eiken timmerpanelen

Omsels

  • #1
Beste klussers,

Ik wil voor onze badkamer zelf een badkamermeubel gaan maken. Het moet een rechthoekig meubel worden met ongeveer de volgende afmetingen: LxBxH = 1600x480x500, met links 2x2 lades boven elkaar van ieder ongeveer 600 breed en aan de rechterkant een rek voor handdoeken in te leggen. Het idee is om dit te maken uit massief eiken timmerpanelen. Dus simpel gezegd een lang blad van 1600, 2 zijpanelen en 4 lade frontjes. Binnenwerk wil ik van gewone witte meubelpanelen maken. Bovenop komen later 2 opzet waskommen te staan.

In eerste instantie wilde ik dit met eiken panelen van de bouwmarkt doen, maar de kwaliteit van deze panelen blijkt zeer slecht en ik wil eigenlijk ook geen vingergelast platen maar opgebouwd uit brede lange planken.

Mijn vraag:
- Is er hier iemand ervaring heeft met het maken van meubels uit dergelijke panelen?
- Waar kan ik bijvoorbeeld goede eiken timmerpanelen krijgen? (Mag misschien via pb omdat het hier niet mag?) Of waar moet ik in ieder geval op letten bij aankoop?
- Blijven dergelijke panelen goed recht of trekken ze snel krom?
- Zijn er bepaalde manieren / verbindingsmethoden om dit te voorkomen?

In ieder geval alvast bedankt voor jullie tips.
 

Mentos

  • #2
Ik heb iets dergelijks gemaakt. Zie https://www.klusidee.nl/Forum/topic/eikenhouten-badmeubel-stevig-genoeg.107834/
Ik heb de panelen van een houthandel uit Ermelo. Stuur me een PB als je met die info nog niet kunt vinden welke dat is. Ik ben zeer te spreken over de kwaliteit van het hout en heb het meer gebruikt. Van kromtrekken is geen sprake. Wel moet je het hout natuurlijk goed behandelen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu