Badkamermeubel maken van antiek grenenhouten kastje

Frans25

  • #1
Wij hebben een oud grenen kastje (commode) gekocht en willen hier zelf een badkamermeubel van maken met een waskom en kraan.

Hierbij hebben wij de volgende vragen:

- hoe kunnen we het grenenhout het beste beschermen? wij hebben een voorkeur voor olie, maar ik lees op het forum ook over polyurethaanvernis; ik neem aan dat in beide gevallen we het kastje eerst goed moeten schuren en afnemen alvorens het te bewerken;

- zijn er bij het plaatsen van de waskom en de kraan nog dingen waar we aan moeten denken? we zullen een aantal gaten moeten boren in het bovenblad van de commode voor de leidingen en de zwanenhals en de kom vastkitten met sanitairkit, maar misschien zijn er nog tips?

Bij voorbaat veel dank!
 

Fiesiekus

  • #2
Zou glitsa nemen, vooral voor het bladoppervlak.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Mijn voorkeur gaat uit naar parketlak, ik heb het ooit een keer gedaan met glitsa maar dat was geen succes.
Op de plaatsen waar zeep op de lak kon komen was de lak gauw weg, zou misschien door een bepaalde zeep kunnen komen maar dat weet ik niet zeker.

De gaten voor de kraan en de leidingen wijst zichzelf, secuur uitmeten en niet grote gaten boren is belangrijk, vooral voor de kraan, de afdichtingsring moet volledig op het blad komen.

Eerst het blad 1 of 2 keer lakken voordat de kraan en de spoelbak gemonteerd worden, eerst helemaal aflakken is nog beter.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu