Badkamer sloopwerk

Sjiep

 • #21
Waar ik me destijds op verkeek was de dekvloer: ik deed dat met een hamerslag boormachine. Koste veel tijd. Het huren van een 6 kg sloophamer verschilde de wereld.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Robbie's

  • #22
  Ok, dekvloer gaat er uit. Dan weet ik natuurlijk niet waar de waterleidingen lopen en zal de druk van de leidingen af moeten. Die leidingen gaan natuurlijk kapot, die kan ik niet redden als ik de vloer open hak. Correct?
   

  Sander 1972

  • #23
  Als je een badkamer, wc en af keuken sloopt altijd de hoofdkraan dicht. Je weet niet hoe iets in de muur of vloer zit. Maar ik doe het ook wel eens bij ander sloopwerk. gewoon omdat je niet alles ziet
   

  Vonken_trekker

  Specialist Elektra
  • #24
  Mooi moment om alle leidingen en afvoeren ook meteen te vernieuwen. Dan heb je dadelijk gewoon compleet een nieuwe badkamer.
   
  • Like
  Waarderingen: BertPleizier

  Robbie's

  • #25
  Begrijp ik Vonken_Trekker maar je hebt natuurlijk altijd een punt waar de leiding uit de muur of grond de badkamer in komt en waar je hem moet afdoppen. Jammer dat ik geen tekeningen heb waar de waterleiding binnenkomt. In ieder geval moet ik op dat punt voorzichtig zijn met slopen.
   

  Jackd

  Vaste Beantwoorder
  • #26
  Emmers (20 liter bouwemmers) vind ik vaak fijner werken dan pijnruimzakken, vooral omdat het makkelijker schept en als je ze goed neerzet valt de helft van de tegels meteen in de emmer.
  Een goeie pijnruimzak kan je dan weer van 1 hoog naar beneden laten vallen, als de plek waar het valt daarvoor geschikt is.
  2 emmers en je loopt in balans, 1 kleine speciekuip (niet te vol) sjouw je weer makkelijker een trap af.

  Tekeningen: Heb je al bouwtekeningen van het huis? Die liggen ergens bij de gemeente, soms staat er heel veel op, helemaal als dit de eerste badkamer is. Soms heeft de vorige eigenaar ze.
   

  Robbie's

  • #27
  Bedankt Jackd. Tekeningen zijn op te vragen bij Gemeente? Ik ga het eens navragen. De huidige bewoonster heeft niets, zelfs niet van de groepenkast (waar welke groep..). Leuke uitdaging, slopen badkamer, als ik mijzelf maar niet sloop :cry:

  Met alle tips moet het lukken. Hoe dik is overigens normaliter een dekvloer? Een cm of 5 ?
   

  BertPleizier

  Vaste Beantwoorder
  • #28
  Ja, zoiets. Veel dikker niet. Eerder iets dunner.

  Het begin is het lastigst, zodra je een hoekje er uit hebt gaat de rest (langs de rand waar je gebleven bent) makkelijker.

  Het kan zijn dat de dekvloer op de ene plek (veel) harder is dan 50 cm verderop. Zeker bij oudere gebouwen waarbij het zandcement nog handmatig werd aangemaakt / aangebracht komt dit vaak voor. Net een andere mengverhouding / droging en het wordt harder of blijft iets zachter. Tegenwoordig wordt alles machinaal gemengd en komt dit veel minder voor.
   

  Vonken_trekker

  Specialist Elektra
  • #29
  Of er moet een afvoer van een wc door de dekvloer lopen :wink:

  Vanwege die reden hier vorig jaar 12 cm dekvloer eruit gebotst.
   

  Jackd

  Vaste Beantwoorder
  • #30
  Misschien eerst even overleggen met de aannemer/installateur of het wel nodig is de dekvloer eruit te halen. Straks kost het jou veel werk en nog geld ook om het er weer in te laten leggen..
   

  BertPleizier

  Vaste Beantwoorder
  • #31
  Als je de badkamer gaat vernieuwen van 20 jaar oud zou ik niet bezuinigen op de vloer. Nieuwe vloerverwarming er in en zorgen dat alles helemaal nieuw is. En ja dat kost extra geld: alles wat je er uit sloopt moet er ook nieuw weer in.
   

  Robbie's

  • #32
  Ik ben het met je eens. Niet bezuinigen en straks spijt krijgen. Heb gezien dat in de offerte max 400kg (max 5cm 4 of 5m2) is opgenomen voor een nieuwe dekvloer. Misschien is het het beste dat ik alles sloop behalve de dekvloer, dat laat ik dan aan de aannemer over. Eerst maar eens een afspraak maken met de aannemer :wink:
   

  BertPleizier

  Vaste Beantwoorder
  • #33
  De dekvloer zelf verwijderen is het eerste verdiend. Met een dagje breekwerk is ie er uit. Scheelt toch weer geld.
   
  • Like
  Waarderingen: Vonken_trekker

  Robbie's

  • #34
  Lijkt mij ook goed te doen maar ik moet verdomd goed oppassen dat ik de leidingen (water, koud en warm, en aanvoer radiator) niet allemaal sloop. In ieder geval moeten ze heel blijven daar waar ze de badkamer inkomen. Geen tekeningen van bestaande leidingwerk dus erg tricky lijkt mij.
   

  Gerrit B

  Specialist Telecom
  • #35
  Meestal als je het bad er uit hebt dan wordt plots al veel duidelijk.
  Maar ook logisch nadenken voorkomt vaak veel onnodig werk.
  Immers zo'n waterleiding komt ergens vandaan en meestal is dat uit de meterkast, een koof, een schuine kant, verlaagd plafond enz.
  Voor verwarming geldt vaak hetzelfde en kun je die niet vinden dan de verwarming op 25 alle kranen verder in huis dicht in die in de badkamer vol open en met de hand kun je al wel aardig voelen waar het warm wordt.
  Heb je toevallig een telefoon met thermische camera dan kun je zo zien waar de leidingen lopen en hetzelfde geldt ook voor je warm water.
  Koperen leidingen kun je ook opzoeken met een metaal detector.
  Dus je kunt ook zonder tekeningen toch aardig wat voorwerk doen om te weten te komen waar iets loopt.
   

  Jackd

  Vaste Beantwoorder
  • #36
  Waarom een goeie dekvloer eruit halen, die ligt er pas 20 jaar in?
  Als ie goed is en dat is makkelijk te beoordelen als de tegels eruit zijn, dan blijft ie nog wel 40 jaar goed.
  simpel: als je flink moeite moet doen om het eruit te krijgen, had je het kunnen laten zitten. Of zoals een stukadoor zegt bij het verwijderen van oude lagen: als het vast zit hoef je het niet los te slaan.

  Ik zou eerder het leidingwerk wat extra aandacht geven, 20 jaar geleden werd er nog wel eens kunststof (meerlagen) leiding gebruikt die geen 40 jaar meegaat.
   

  Robbie's

  • #37
  Interessant de verschillende meningen te lezen. Ik krijg 7 juli de sleutel en ga eerst alle accesoires eruit halen, dan bad en dan bekijken hoe alle leidingen lopen.

  In mijn bestaande woning is in de badkamer 8 jaar geleden de hele dekvloer (ook na 20 jaar) verwijderd en er zijn toen juist kunstof flexibele witte water leidingen (perskoppelingen) aangelegd. Als er nu in de offerte voor 400kg vervanging dekvloer is opgenomen dan staat het blijkbaar al vast dat die vloer eruit moet. Binnenkort ga ik met de aannemer maar eens langs in nieuwe huis. Hij heeft de badkamer nog niet gezien en krijgt opdracht van de badkamerzaak waar ik de badkamer heb gekocht om de badkamer te plaatsen.

  Ik zal jullie tzt op de hoogte houden.

  Bedankt voor al het meedenken.
   

  BertPleizier

  Vaste Beantwoorder
  • #38
  @Jackd

  De vloerverwarming is ook al 20 jaar oud. Die slangen moet je nu willen vervangen. Die gaan geen 20 jaar meer mee.
   

  Robbie's

  • #39
  Er zit geen vloerverwarming in en die hoef ik ook niet :wink:
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu