Badkamer plafond

JesseJH

  • #1
Goedemorgen allemaal,

Ik ben bezig met het verbouwen van de badkamer. Inmiddels ben ik aangekomen bij het plafond. We willen een houten schroten plafond van grenen en dat wit schilderen. Is jullie advies om eerst alle schroten te verven (dus alle kanten) en dan te monteren of zou eerst monteren en dan verven ook een optie zijn?

De badkamer is goed geventileerd en bevindt zich op de eerste verdieping. Boven de badkamer is een tweede verdieping die volledig is geïsoleerd. Ik heb al in een ander topic gevonden dat isoleren niet echt nodig is als de verdieping erboven al volledig is geïsoleerd. Mijn vraag is nu wel: moet er toch dampdichte folie aangebracht worden vóór ik de schroten plaats?

Ik ben benieuwd,

Bedankt alvast!
 

Remmus

  • #2
Grote kans dat de schroten flink gaan werken in een badkamer. Ik zou ze altijd eerst verven en daarna monteren om te voorkomen dat je straks tegen ongeverfde kieren aan kijkt.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
Geverfd hout is veel minder poreus. Dus druppels water zouden aan de schroten kunnen blijven hangen en dat geeft op den deur zwarte vlekken.
 

JesseJH

  • #4
Bedankt voor de snelle en heldere reacties!!

En misschien een advies over de dampdichte folie?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #5
De ruimte boven het plafond wordt verwarmd, er is weinig verschil in temperatuur dus geen transport van warmte dus heeft een damprem geen zin.

Zelf heb ik een plafond van aluminium lamellen de lucht kan gemakkelijk achter de lamellen komen en ik zie eigenlijk nooit druppels aan het metaal.
 

JesseJH

  • #6
Top! Bedankt voor de info!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu