Badkamer ideeen

Nica

  • #1
Wij hebben een kleine badkamer met een granito vloer (is niet zo mooi meer), in deze vloer zit een verdieping van plm 1cm waar de douche komt. De vloer is dus verlaagd op de plek waar de inloopdouche komt, dit willen wij behouden, om te voorkomen dat de hele badkamervloer nat wordt bij het douchen. Wij gaan over de huidige vloer heen tegelen.

- op welke manier kunnen wij omgaan met deze verdieping bij het tegelen? Hoe werken wij dit hoogteverschil netjes af? Zijn hier standaardoplossingen voor (bv een speciale afdekrand).

Daarnaast hebben wij de huidige muren volledig gestript en troffen hieronder een scheef gemetselde muur aan. Dit zijn we aan het opvullen met roodband. We zijn er bij een deel niet volledig in geslaagd dit in één laag voldoende recht te krijgen.

- kan een extra laag roodband nog kwaad om het verder af te vlakken? Of gaat dit ten koste van de draagkracht van de muur (tbv grote muurtegels).

- hoe diep kan de muurbeugel tbv de douchekraan eigenlijk 'verdwijnen' in de muur? Mogelijk is het verschil groter dan geschat, en komt de muurbeugel dus op het randje van het stukwerk.


Alvast bedankt voor jullie antwoorden en suggesties!
 

Droid

  • #2
Afwerking van de verdiepte rand kan door de tegels (afhankelijk of de kopse kant netjes is). Anders kun je een stripje plaatsen (jollyprofiel). Deze zijn er verschillende soorten en maten. Ga eens langs bij een DHZ markt, daar vind je ze wel.

Meningen zijn nogal verschillend, maar de meesten zijn niet fan van Rotband gebruiken in de badkamer, beter is een cement/kalk product. Extra afvlakken kan met rotband, mits voldoende dik opgezet kan worden. Zorg er wel voor dat je de wanden goed voorstrijkt alvorens te gaan tegelen.

Muurbeugel gelijk zetten met achterkant tegel. Mocht je hem te ver uit laten steken, dan kun je de s-koppeling iets afzagen.
Mocht hij te diep zitten dan kun je een verlengstukje er tussen zetten. Er is dus altijd een oplossing, maar mooiste is natuurlijk om het in 1x goed te doen. ;)
 

Nica

  • #3
Bedankt voor de tip over het jollyprofiel, ik zal dat eens verder bekijken. Andere tips zijn nog steeds erg welkom!

Ik heb inderdaad gelezen dat de meningen over rotband zijn verdeeld, ik ga maar even uit van de website van Knauf: "geschikt voor alle typen ruimten". Sowieso wil ik de badkamer goed ventileren, dus hoop de relatieve luchtvochtigheid voldoende laag te houden.

Een stuk van een klein wandje is niet helemaal recht genoeg naar mijn mening. Dit is het stuk dat uit de hand is gedaan. Kan ik dit opvullen met wat extra roodband (ik moet toch nog een andere muur)? Het is wel redelijk glad, volgens de knauf site had ik het eigenlijk moeten opruwen toen het nog niet hard was, dat is dus niet gebeurd. Hoe is de hechting van Gips op Gips? Heb nog stuc-primer staan, wellicht handig om dat er op te smeren?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu