Badkamer betonijzer bovenwapening verwijderen

Ikkuh8

 • #1
Ik ben bezig met definitie van badkamer te wijzigen nu wil ik nieuwe 50mm afvoer die over lengte van 220cm van voor naar achter naar de standpijp door de ruimte loopt zo diep mogelijk wegleggen stuit al snel na 3 cm op het eerste betonijzer bovenwapening er liggen er 5 op een lengte van 220cm in de weg zou het heel veel kwaad kunnen deze te verwijderen deze hebben een dikte van ongeveer 1cm of moet je dit laten zitten
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Die dikke staven zitten er niet voor niks er in!

  Beste is om ze te laten zitten en onder de staven door te gaan werken, met evt verbinding stukken.

  of je brengt je smeervloer hoger op zodat je de buizen over de betonstaven heen legt.
   

  Ikkuh8

  • #3
  In het verleden hebben ze tijdens de bouw al wat staven weggelaten om een 110 afvoer erin kwijt te kunnen nu komt daar aan die zijde het bad te staan gaat dat wel ivm het gewicht ervan. zit er ook wapening in een breedplaat vloer?
   

  Ralph

  • #4
  Foto zou ik zeggen, maar als er een wand onder staat met dragende functie in de ruimte onder je badkamer kan dat staal niet weg. Je zult dan je dekvloer moeten ophogen.

  Als je bouwtekeningen hebt van je woning mag je die ook laten zien.
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #5
  Er zit altijd wapening in een breedplaatvloer. Je gaat er vanuit dat er vanwege die afvoer wapening is weggelaten, waarom? Het hoort namelijk ernaast bijgelegd te worden.

  Wapening zit niet voor niets in een vloer. Je kan dus geen enkele staaf verwijderen!

  Repareer de vloer op een deugdelijke manier. Als je wapening ziet, is hij nu al verzwakt.
   

  Ralph

  • #6
  Niet helemaal waar hoor, soms heb je wel eens dat je 50 cm extra laat zitten van een bovenwapeningsnet omdat je met die 50 cm toch niks meer kan. En knippen is meer moeite dus laten we het gewoon te lang.
  Maar dat is alleen terplekke te bekijken of met de juiste tekeningen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu