Badkamer, afvoeren en ont/beluchting

Biker

 • #1
Hallo,

Wij gaan in de loop van 't jaar een badkamer maken op de voormalige zolder (eerste verdieping)
Op deze zolder komen we vanuit de overloop, deze ligt zo'n 35 cm hoger.
Aangezien er afvoeren gelegd moeten gaan worden, zal de vloer toch opgehoogd moeten worden, en willen we de vloer dus gelijk trekken met de overloop. (plaats zat voor de leidingen dus)

Aanvoer van water, en cv, is geen probleem, deze lopen allemaal al over dee zolder.

De verticale standleiding van de afvoer (110) komt in een hoek van de ruimte omhoog( valt straks achter muurtje onder t schuine dak). Hierop wil ik dus een t stuk zetten, en vandaar uit dus horizontaal met 110 diagonaal over de vloer gaan naar de toilet (hoek tegenover de afvoer).
Tussen de verticale standleiding, en toilet kom ik dus dmv, y-stukken 110 met mijn afvoer van bad, douche, en wastafel op deze leiding uit.

Waar kan ik het beste ont/beluchtingen plaatsen?
De verticale standleiding wat naar boven doortrekken, en daar plaatsen? Of na de laatste "gebruiker" (toilet) de leiding wat doortrekken (was toch al de bedoeling ivbm, doorspuiten indien nodig) en daar plaatsen.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Damdam

  • #2
  Heel kort antwoord,
  Zo hoog mogelijk, boven de hoogst gelegen afvoer.
  Eventueel t -stuk op afvoer bad, buis naar omhoog en er voor zorgen dat de beluchterboven de hoogst gelegen afvoer staat.
  Beluchter zit dan wel achter bad.
   

  Biker

  • #3
  Nou, de toilet komt eigenlijk in verste hoek, daar kan ik aan de andere kant van de muur(zolder), makkelijk een buis omhoog brengen en plaatsen.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #4
  Wanneer de afvoerpijp van het bad niet langer is dan ongeveer twee meter is uw idee mogelijk, een (be)ontluchtingsbuis van 40 mm is hiervoor voldoende
   

  H@ns

  • #5
  Even het verschil tussen be- en ontluchting helder krijgen voor je iets met de antwoorden gaat doen.
  Zoekfunctie biedt hier uitkomst bij.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu