AWB Thermomaster 2HR 28.02

PvdH

  • #1
Hallo allen,

Ik wilde niet iemand zn topic kapen dus even een nieuwe aangemaakt.

Wij hebben hier bovenstaande ketel hangen en deze krijgt jaarlijks zn beurtje en functioneert probleemloos.. tot afgelopen dagen.

Als de verwarming aanstaat lijkt het er op dat de ketel geen warmwatervraag ziet. Zet ik de thermostaat laag en reset ik de ketel zie ik het plastic heveltje op de 3 weg klep volledig bewegen en komt er warm water uit de kraan.

Staat de verwarming uit en vraag ik warm water werkt alles normaal.. zet ik de verwarming aan en gebruik ik warm water werkt het niet.

Na een rondje google kom ik op de tap NTC sensor of de 3 weg klep (motor).

Wat is jullie idee?
 
  • Klusservice
    Klusidee
    Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
  • PvdH

    • #2
    Net nog even zitten proberen.. zet ik de verwarming aan en vraag ik warm water komt er geen warm water..

    Zet ik vervolgens de verwarming uit komt er geen warm water. Er komt pas weer warm water als ik de ketel reset of nadat ik de warm water kraan een stuk of 20x open/dicht gedaan heb.
     

    The headhunter

    Specialist Elektra
    • #3
    Lijkt mij de tapsensor.

    Kijk eens of deze nat is, je kan hem zo uit de boiler pakken.
     

    PvdH

    • #4
    Tap ntc zag er goed uit en was droog.. ook nog even weerstand gemeten leek ook allemaal in orde.
     

    The headhunter

    Specialist Elektra
    • #5
    Als je de ntc eruit haalt zal de ketel gaan stoken voor ww.
    De drieweg hoort dan om te lopen naar boiler, maar ook al gebeurt dat niet, de ketel moet starten.
    Start de ketel niet?
    Dan heb je of een defecte NTC of een defecte branderautomaat.
     

    Panic

    • #6
    Toevallig een andere thermostaat opgehangen?
     

    Obelix2

    Specialist Verwarming
    • #7
    Is het niet gewoon de driewegklep?
     

    The headhunter

    Specialist Elektra
    • #8
    Bij een defecte 3 weg start de ketel wel voor ww.
     

    Xr8

    • #9
    Kan de tapsensor zijn, deze wil wel storingen geven, is dit het niet dan is het meestal de automaat. Duur onderdeel.

    Succes.
     

    PvdH

    • #10
    Ging een tijdje goed.. nu opeens regelmatig fout.

    Als de ketel aan gaat op de thermostaat en de radiatoren dus warm worden krijg je geen warm water meer uit de kraan.

    Het lijkt er op dat de ketel eerst de boiler leeg gooit en dit niet ziet/bijwarmt. De 3 weg klep blijft ook naar links staan.

    Ga ik douchen met de verwarming uit (thermostaat lager dan kamertemp) is er geen probleem.. loopt de klep netjes naar rechts en kan ik uren douchen zonder problemen.

    Ik heb de Tap sensor reeds enkele malen verwijderd en doorgemeten en visueel geinspecteerd maar hier is niets geks aan te zien. De 3 wegklep is ook soepel te bedienen.
     

    Xr8

    • #11
    Heb je toevallig een andere thermostaat geplaatst. Als deze niet op de juiste klemmen zit dan geeft de ketel ook dit soort storingen. Zeker als je een aan uit thermostaat aansluit op de modulerende aansluiting. Deze ketel heeft daarvoor aparte aansluitingen.

    Succes.
     

    PvdH

    • #12
    Klopt.. ben van een aan/uit naar een modulerende gegaan.. ook onder de ketel de draden gewisseld.. dit is alleen al meer dan een jaar geleden geweest. Ging prima al die tijd.

    Vanochtend ging het weer prima.. zojuist was het weer niet goed.. begin stiekem maar eens na te denken over een nieuwe ketel :)
     

    Panic

    • #13
    Heb je de aan/uit thermostaat nog? Ik zou die weer eens ophangen.
     

    Login

    Je wachtwoord vergeten?
    Nog niet geregistreerd? Registreer nu