Automatisch ontluchten maakt lawaai

L.osch2

 • #1
Hallo, ik heb een cv-systeem met waarschijnlijk een automatische ontluchter, want geregeld hoor ik ‘s avonds kort nadat de verwarming op nachtstand is gegaan een behoorlijk lawaai dat lijkt op een soort pomp. Nou duurt dat vaak wel een half uur. Overdag hoor ik het ook weleens, maar dan duurt het veel korter, soms zelfs maar een minuut. Ik zou het graag uitzetten, maar moet dan eerst zeker weten wat het is en hoe ik het uit kan zetten. En wat de eventuele gevolgen daarvan zouden zijn.
Er zit hoogstwaarschijnlijk een lek in de leidingen, want de druk in de ketel loopt steeds binnen ongeveer 2 weken terug van 2 naar 1 bar, terwijl het expansievat onlangs al vervangen is en een lekke wisselaar al is uitgesloten. Vermoedelijk is de lekkage klein en verdampt het water bij de lekkage zo snel dat het niet zichtbaar is, maar het systeem wordt dus wel geregeld bijgevuld, waardoor er waarschijnlijk ook weer lucht in het systeem komt.
Als ik de ketel net heb bijgevuld of ik heb een middag/avond flink gestookt is het lawaai het ergst en duurt het ook het langst. Weet iemand wat dit is en wat ik hiertegen kan doen? Het lawaai was er al wel voor de lekkage.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • De loodgieter

  Vaste beantwoorder
  • #2
  Merk en type ketel zou fijn zijn.

  glazen bol is net kapot gedonderd dus graag meer info

  John
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu