Automatisch bypass ventiel nodig na thermostatische kranen?

Fry35

  • #1
Hoi,

Ik heb zojuist thermostatische kranen laten installeren. Nu springt mijn Vaillaint ketel 24-28 regelmatig op foutcode F 02. Dat schijnt met de doorstroming te maken te hebben toch? Ooit heb ik gehoord dat het plaatsen van een bypass ventiel of een drieweg ventiel dit verhelpt. Klopt dat? Is dat redelijk doe-het-zelf werk of vakman werk? Ik zit even te googlen maar kan niet zo snel een plaatje vinden ofzo. Is dat een groot onderdeel die gewoon in de cv kast is te plaatsen? Enuhhhh.....kostbaar??

bedankt!

Steven
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #2Dit of een soort zelfde AVDO bypass plaatsen zover mogelijk van de ketel.


Dat is een automatisch bypass ventiel
 

Xr8

  • #3
Dit apparaat wat Utreg laat zien tussen aanvoer en retour zetten, wel op de stroomrichting letten.

Heeft u in de gehele woning thermostaatkranen of zijn er ook nog radiatoren zonder (bv in de ruimte waar de kamerthermostaat hangt). Als dit het geval is dan is een bypass nl niet nodig, deze radiatoren dienen dan wel geopend te zijn.

Succes.
 

Fry35

  • #4
Dank voor de antwoorden! In de kamer waar de thermostaat hangt zitten 2 radiatoren waarvan 1 met thermo-kraan (radiator die het verst van de thermostaat afzit). Is die bypass dus dan wel nodig? Ik weet dat het beter is om in de kamer waar thermostaat hangt beter is om geen thermo-knop te hangen maar wegens omstandigheden (verhaal niet relevant voor dit klusforum ;-) is het nu eenmaal zo. Wie bepaalt dan eigenlijk de temperatuur: de thermo kraan of de thermostaat als die in dezelfde kamer staan en hoe ver open/dicht moet ik de thermo kraan zetten om het systeem niet al teveel in de war te brengen?
 

Fiesiekus

  • #5
1 radiator die open blijft, kan als by-pass dienen.

De thermostaat bepaalt de temperatuur, met een th.-radiatorkraan kan je daaronder gaan zitten; niet erboven.

De toepassing van een th.-radiatorkraan, als je 'm goed toepast, geeft dus meer comfort en besparing.
 

Fry35

  • #6
Dank je fiesiekus! Dan ben ik blij dat ik nog een radiator heb zonder thrmo-kraan. Die hoor ik nu wel overigens veel meer borrelen als ik de kraan helemaal openzet (terwijl er volgens mij geen lucht in zit) dan vroeger.
Zou dat komen omdat die radiator nu als bypass functie doet?
 

Fiesiekus

  • #7
Is lucht. Kijk even met de waterpas waar het hoogste punt zit. Zet ketel uit, wacht 15 minuten en ontlucht op het hoogste punt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu