Atag Vaatwasser blijft spoelen

Piedel

  • #1
Hallo,

ik heb het volgende probleem met mijn vaatwasser, een ATAG VA200I5U.

Gisterenavond heb ik hem aangezet toen ik naar bed ging. De volgende morgen stond 'ie nog steeds te spoelen. Uitgezet, aangezet, een ander programma gekozen maar niets hielp. Toen heb ik hem uitgeschakeld en alle water die er nog in de kuip stond eruit gehoosd. Daarna weer aangezet en dan probeert 'ie nog steeds het water rond te pompen.

Er komt geen nieuw water in en er wordt geen water uitgepompt. Het lijkt alsof het programma blijft "hangen". Het is nu zondag en ik heb geen soda in huis, dus ik ga morgen in ieder geval de veelgeroemde soda-methode proberen.

Ik heb onder in de kuip gezocht of de pomp enigszins toegankelijk is maar noppes: je kunt niets bereiken dus dat zal uitbouwen worden...Iemand enig idee?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Word de machine wel warm?
Het lijkt erop dat de verwarming defect is .
Machine begint te draaien met koud water en warmt dit tijdens het draaien op tot de gewenste temperatuur.Is deze temperatuur bereikt dan gaat het programma verder.
Omdat het water niet heet blijft de machine wachten totdat het de temperatuur bereikt en zoals u merkt heeft een machine behoorlijk geduld.
 

Piedel

  • #3
Nou headhunter, goed idee. Dus heb ik de vaatwasser met heet water gevuld maar dat maakte geen verschil. Jammer.

Volgende stap: de vaatwasser uitbouwen en toen was het probleem meteen zichtbaar: er staat water op de bodemplaat. Lek, lekker dus. Maar nu het volgende: hoe kom ik er achter waar het lek zit. Kan ik de machine gewoon aanzetten en eronder gaan wachten tot ik water zie of is er een slimme methode. Iemand een idee...?
 

Piedel

  • #4
Nou,

Ik heb de bodemplaat drooggemaakt. Vervolgens de Soda-methode toegepast en de machine het langste programma laten afdraaien. Het hele programma wordt netjes afgewerkt en de bodemplaat (en de rest) blijft zo droog als Egypte in de zomer.

Ik heb de vaatwasser inmiddels weer ingebouwd en alleen de voorplaat nog niet gemonteerd zodat ik het een paar dagen in de gaten kan houden

Maar wat betekent dat nu? Is mijn probleem spontaan opgelost of overkomt me binnenkort hetzelfde opnieuw. Als er water "ontsnapt" is, waar kwam dat dan vandaan en waarom gebeurt het nu niet mee. Heeft iemand antwoord op deze vragen? Alvast bedankt voor de hulp.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu