ATAG VA6011CF vaatwasser, normaal 65 en intensief 70 knipper

FER ZX9-R

  • #1
HELP!

Ik heb een vaatwasser van ATAG in mijn keuken staan, en nu gaan de lampjes normaal 65 en intensief 70 knipperen tijdens het voorspoelen. Op de een of andere manier pompt hij water weg, maar komt er geen nieuw water in de machine. Inmiddels heb ik bijna 2 emmers water af laten pompen. Ondertussen ben ik een zoekactie gestart...

ik heb de machine al gereset en de stroom eraf gehaald, inmiddels ook al de watertoevoer en -afvoer gecontroleerd, alle filters schoongemaakt, maar de machine blijft het probleem zoals hierboven aangeven.

ik heb de waterstop al gecontroleerd, deze krijgt gewoon spanning, maar toch heb ik het idee dat er geen water in de machine terecht komt of hij pompt het er gelijk weer uit.

ik had wat problemen met mijn gootsteen afvoer, maar inmiddels is alles doorgespoeld, wellicht toevallig, maar misschien mede debet aan de oorzaak omdat hij het water niet kwijt kon en daardoor een soort van beveiliging heeft geactiveerd...

de zoekfunctie heeft me wel wat meer duidelijkheid gegeven, maar nog geen oplossing voor deze vaatwasser leek. Misschien dat er iemand is die mij kan helpen en/of er iemand is die onder andere kan aangeven hoe het labyrint eruit ziet, wat ik er aan kan doen en hoe ik bij de lekbak terecht kom.

het betreft een: ATAG VA6011CF Type 911N826F, prod.nr 911896044

wie kan mij hiermee verder helpen??

alvast bedankt voor de moeite, tips en reacties...

mvg,

Ferry
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Controleer de bodemplaat op water, als er water op staat blijft de pomp lopen en doet de machine niets anders meer dan afpompen.
De bodemplaat is te zien door de plint of een zijpaneel van de machine te verwijderen.
 

FER ZX9-R

  • #3
Hoi Jan, alvast bedankt, ga daar eens een kijkje nemen. wordt vervolgd!
 

FER ZX9-R

  • #4
Nou ik ben iets verder, maar heb het idee dat ik dus aan de zijkant moet zijn, de andere zijkant is alleen voorzien van een motortje. Overigens denk ik hier wel een dader te hebben, zie foto:




de vraag is nu alleen, kan ik dit zo los halen? heb alle schroeven eruit, maar lijkt nog aan het droogrooster (soort ventilator) vast te zitten aan de zijkant van de machine...
 

Fiesiekus

  • #5
Dit is waarschijnlijk hars, en niet "de boosdoener".
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu