Atag SGVATH1 vaatwasser: alle lampjes knipperen

PaultjeH

  • #1
Heb een volledig geintegreerde vaatwasser Atag SGVATH1 van 4,5 jaar.

Na afpomp-probleem heb ik filters goed schoongemaakt en gecontroleerd of pompschoep en retourfilter(?) (beide kun je na verwijderen kapjes met de vingers bij) nog konden draaien.

Op zich OK. Nadien wil machine soms niet eens aan als de schakelaar wordt ingedrukt. Als dit wel lukt, knipperen alle Led's en resterende-tijd-display gezamenlijk: gemiddeld 2x per seconde, maar toch onregelmatig.

Soms een zeer kort knippertje tussendoor. In ieder geval geen duidelijke opeenvolging of frequentie. Resetten door machine langdurig van de stroom af te halen of door gebruik 'toetscombinatie' op bedieningspaneel heeft geen resultaat. Bij sluiten van de deur en starten (willekeurig) programma hoor je in dezelfde (on)regelmaat de uitvoering onderbroken worden.

Overigens: geen lekkerij, filter in de toevoerslang van de terugslagbeveiliging is ook schoon. Machine werkt vanaf installatie op warmwateraansluiting (tot nu toe helemaal perfect!)

Wie kan mij helpen?
 

PaultjeH

  • #2
De opmerking bij een piepende en knipperende Whirlpool is me eerst niet opgevallen! Resetten heeft alleen zin wanneer de toevoer is afgesloten.

Bij de Atag geldt dit kennelijk ook; hij doet 't weer als een zonnetje!
Probleem opgelost!, Reageren hoeft dus niet meer, niettemin dank voor de suggesties ook bij de andere onderwerpen.

Had er anders nog mee gezeten! :mrgreen:
 

PaultjeH

  • #3
Te vroeg gejuicht.

Na een kwartiertje draaien (spoelprogramma) is het probleem weer terug :shock: , precies zoals eerder omschreven.

Dus toch maar alsnog: Wie helpt mij?!
 

Janavg

  • #4
Wat geeft de machine voor een resttijd aan. aan de hand hiervan kunnen we meer zeggen.

jan
 

PaultjeH

  • #5
De resttijd is gelijk aan de 'gewone' programmatijd, net als bij het begin van elk wilekeurig programma. Het display waarin deze tijd verschijnt, knippert dapper mee. Toen het euvel zich weer herhaalde, was de wachttijd met een kwartiertje teruggelopen (van 50 min bij aanvang naar 37).

Heb hier en daar op dit forum gelezen dat de opvangbak onder de vaatwasser open te maken zou zijn om te controleren of daar water in staat. Nu is dit een inbouwmachine; heb 'm uit z'n aanrechtkast kunnen krijgen, maar geen idee hoe ik bij dit exemplaar die bewuste opvangbak kan loshalen. Nergens schroeven te bekennen. De onderkant is van kunststof; de steunpoten zijn erin gemonteerd. Evenals de stroomkabelaansluiting.

Aan de voorzijde, onder de deur, zit een metalen plaat, waarachter de bekabeling loopt naar de deur.
Besefte me, dat tijdens het verwijderen de machine enigszins naar voren gekanteld is geweest. Hierna deed-ie 't dus even. Ik vermoed dus wel degelijk dat er water op de bodemplaat kan zitten. Alleen hoe krijg ik die los?
 

Janavg

  • #6
Je kunt het beste de deur eraf halen. Aan de onderzijde zit een metalenplaat deze zit aan de zijkant met twee torx schroeven vast. Dit verwijderen dan kun je onder in de machine kijken. Zo te horen heb je ergens lekkage in de machine.

succes
 

PaultjeH

  • #7
Alleen het keukenpaneel hoefde eraf; de metalen plaat kon ik er redelijk gemakkelijk af krijgen. Onderin de machine is het keurig droog.

Na aansluiten weer aangezet en aanvankelijk leek 't weer goed te gaan. Heb een spoelprogramma ingesteld en na ongeveer 10 minuten was het probleem weer terug.

Alles knippert weer onregelmatig en de uitvoering van het programma wordt in dezelfde frequentie onderbroken. Geen lekkage te bespeuren. Iemand een idee?
 

Witgoedmonteur

  • #8
Vreemde storing maar ik zit te denken aan een los contact of in de machine of in het stopcontact. Probeer een eens met een geaarde verlengkabel op een ander stopcontact.

Overigens type nummer klopt niet wat u opgeeft moet beginnen met VA daarna zal wel een 2 of 3 komen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu