ATAG koelkast met weinig capaciteit

Janatag

  • #1
Mijn ATAG inbouw koel-kast is volgens mij niet helemaal in orde.
Het gaat om het type KK 853 G. Hij is iets meer dan 5 jaar oud.

Het duurt enorm lang voordat hij de temperatuur weer op 6 graden heeft als ik er een paar (lees 5) flessen drinken in leg.
De compressor draait volop en stil en de vriezer vriest als de beste, maar het duurt gewoon een hele nacht, soms langer, voordat alles weer op temperatuur is.

Ook vind ik het vreemd dat alleen bovenaan op de achterplaat ijs ontstaat.
Je moet dan denken aan een stuk van 30 bij 50 cm. De rest van de achterplaat wordt niet koel, maar staat ook niet bol of zo.
Is dit normaal ?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Naar mijn idee duidt dit het begin van het einde aan van de koelkast.

Vermoedelijk zit er een verstopping in het koelsysteem, waardoor een deel van de achterwand niet meer koelt. Dientengevolge draait de compressor overtoeren om de rest wel op peil te houden, cq. de ingestelde temperatuur te halen.

Het enige wat je nog zou kunnen controleren is of de ventilatieroutes (normaal 200 cm² onder en boven de koelkast) niet verstopt zijn door stof of iets wat bovenop de inboukast ligt. Erg waarschijnlijk acht ik een dergelijke oorzaak overigens niet, maar ja controleren kan altijd!

Anders is er vrees ik weinig aan te doen! :(
 

Janavg

  • #3
Helaas moet ik me bij de mening van kees aansluiten. Je zou nog kontakt met de fabrikant kunnen opnemen of er nog een coulance regeling is.

succes jan
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu