Atag KA2011DL geeft geen ijsblokjes

JohannaPelu

 • #1
Onze Amerikaanse koelkast is 10jaar oud. In mei lekte die. Monteur van Atag achter de koelkast waterslang vervangen die was gescheurd ( door erosie schijnbaar).
1 maand later lekte hij weer en monteur retour geweest. Was slang gescheurd bij scharnier deur diepvriesgedeelte. Is niet te repareren. Hij heeft toen de waterslang afgekoppeld achter de koelkast zodat we nog wel ijsblokjes konden tappen zonder lekkages.
Eerst hadden we dat niet door (was nog ijsvoorraad in bak natuurlijk ). Maar aantal wk later bleek dat er geen ijs gemaakt wordt.
Heb gemaild en had al eens op forum gekeken , hebben nu koelkast ontdooid gehad. En nog geen ijs helaas. Zag om te proberen of ventiel of koeler draait als je lichtknopje uitduwt en je hoort hem aanslaan en draaien.
Kreeg mail terug om testknop te proberen zodat hij ijs gaat maken maar kan geen testknop vinden en staat ook niet in gebruiksaanwijzing. Wel aan/uit knop voor ijsmaker.
Teruggemaild maar helaas nog geen antwoord terug van Atag na 4dagen.
Iemand n idee of oplossing. Klopt het dat je waterslang kunt afkoppelen en dat ijsmaker t wel blijft doen ?..........
bedankt voor ideeen alvast.
Gr. Anneke
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • S.oldeerbout

  Specialist Keukenapparatuur
  • #2
  Testknop zit onderop achteraan klein drukknopje in dezelfde kleur wit hierdoor wat moeilijk te zien , wel moet de ijsbak eruit.
  Deze 3 seconde ingedrukt houden en dan gaat de ijsmachine een test doen.
  Pan eronder om de boel op te vangen want hij gaat dat nu in de bak gooien die er niet is.
  Kan dus ijswater zijn.
  Daarna zal de ijsmachine zich moeten vullen met water.
  Zo niet dan is er geen aanvoer.
  Kan zijn dat ventiel defect is of hoofdventiel is wellicht ontkoppeld i.p.v waterblokjes ventiel.
  Kan zijn dat ventiel niet meer leverbaar is afhankelijk van versienummer.
   

  Dsterk

  • #3
  Het kan zijn dat ik niet goed lees maar mij ontgaat de logica in het verhaal.
  - de monteur heeft de waterslang achter de koelkast losgekoppeld. Uiteraard kreeg je dan nog de ijsblokjes die al gemaakt waren dus merkte je eerst geen verschil. Maar als er geen verbindingsslang meer is tussen kraan en koelkast kan deze toch geen ijsblokjes meer aanmaken, simpelweg omdat er geen nieuw water meer in de ijsmachine komt? die koelkast kan niet toveren, dus geen verbinding met de kraan betekend ook geen ijsblokjes, tenzij je handmatig water zou toevoegen misschien maar het is toch logisch dat er geen ijsblokjes meer komen asl de koelkast geen nieuw water kan innemen?
  wat ik ook niet snap is dat een gescheurde slang niet te repareren zou zijn, ik zou zeggen dat juist een stuk slang altijd ngo wel te repareren is, al zet je er een ander stuk slang tussen.
  maar zonder watertoevoer komt er uiteraard geen ijs.
   

  S.oldeerbout

  Specialist Keukenapparatuur
  • #4
  Zo'n slang zit ingeschuimd , probeer jij maar eens een vriezerdeur open te maken zonder schade om de slang te vervangen dit is niet mogelijk.
  Waterventiel is een drieweg ventiel , dus je koppel het ventiel elektrisch af naar de deur en hoofdventiel en ijsmakerventiel laat je intact.
   

  Dsterk

  • #5
  In de startpost staat: monteur heeft waterslang achter de koelkast losgekoppeld, dat klinkt toch meer als de hoofdslang waardoor er dus nu nergens water meer komt, wat ook zo blijkt te zijn want er worden geen ijsblokjes meer gemaakt.
  Wat bijzonder stom om iets kwetsbaars als een slang zo in te bouen dat het niet gerepareerd kan worden overigens.
   

  S.oldeerbout

  Specialist Keukenapparatuur
  • #6
  Zodat we nog wel ijsblokjes konden tappen staat er....
   

  JohannaPelu

  • #7
  S.oldeerbout zou U in berichten kunnen kijken. Heb u een privebericht gestuurd.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu