Atag inbouwvaatwasser model VA6011PT defect of....

Kingsteve

  • #1
Gisteren gaf tijdens het vaatwassen de machine opeens 3 piepjes en stopte ermee. Volgens handleiding is de aquastop in werking getreden. Vandaag een monteur geweest. Ik heb er geen verstand van maar aan de achterkant zat een breuk in een slang. Deze is vervangen. Toen alles netjes teruggezet, maar toen we hem aan wilden zetten bleef hij maar afpompen. Meestal 10 seconden en begint dan met het programma.

Wat we ook deden (ook resetten), hij wilde maar niet beginnen met het programma en na 2 minuten afpompen 2 piepjes. Aanduidingen in handleidingen nagelopen. Uiteindelijke belde hij en volgens collega module kaduk. Dus moet de vaatwasser vervangen. Hij heeft de slang er weer afgehaald want scheelde 60 euro voor het onderdeel. uiteindelijke 100 euro wel kwijt voor de tijd en balen dus....

Kan ik nog iets checken of....zal ik helaas na maar 5 jaar dienst een nieuwe moeten kopen... :?:
 

Pepjo

  • #2
Ik vermoed een lekkage naar de bodemplaat, daardoor is de beveiliging geactiveerd. Maak de bodemplaat droog en probeer het weer. Wel eerst die slang repareren natuurlijk.
 

Kingsteve

  • #3
Voor de duidelijkheid als ik hem dus aanzet dan blijft !!!! hij afpompen 2 minuten. Even niets, dan weer 2 minuten afpompen en dan 2 piepjes..........Monteur vondt het zeer vreemd want hij had de slang vervangen. Hij wil gewoon niet beginnen met water aanvoer

module dus of.......
 

Pepjo

  • #4
Wanneer een vaatwasser heeft gelekt naar de bodemplaat dan blijft de vaatwasser afpompen. Code F2 ( twee piepjes) bij Pelgrim ( =ATAG) : lekkage naar de bodemplaat.

Je moet de vaatwasser uitbouwen en de bodemplaat droogmaken. Voor alle duidelijkheid : dat is dus niet de plaat achter de klep, maar die helemaal onder in de machine, waar de stelvoetjes in bevestigd zijn.

Een nieuwe module lijkt me voorlopig nog een brug te ver.
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #5
Vocht door lekkage op het verwarmingselement geeft ook deze foutcode.
Als er geen water meer in de onderbak staat en de slang die vervangen is heeft gelekt op het verwarmingselement dan kan droogfohnen van het element of connector wonderen doen.
Een goede test is de connector even loshalen van het element en kijken of hij dan water pakt.
 

Kingsteve

  • #6
Had de monteur dit niet moeten weten..............
ik vindt het ook gek dat een collega aan de telefoon zegt uiteindelijk module defect...
een atag van 5 jaar ? MAar niets kwaads over de monteur die wist het gewoon niet en had netjes binnen 45 minuten alles gemaakt en het kwam ook voor hem als een verrassing.

Ik zal komende week hem anders zelf even naar voren trekken en nogmaals op de bodemplaat kijken, maar volgens mij is het water daar helemaal weg. Tevens is er geen slang achterop nu maar is de vaatwasser wel netjes teruggeplaatst. Ik heb de oude slang nog wel.

Kortom. alle tips zijn welkom
 

Kingsteve

  • #7
Oftwel nu heeft de machine geen standpijp voor de bovenste sproeiarm, net opgezocht de naam op google, die was stuk dus ook... de oude heb ik bewaard
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #8
Het probleem is dat als er wat water op het element heeft gelekt of connector het niet direct ook een foutcode hoeft te geven.
Als het element warm wordt kan er condens komen op spanningvoerende delen van het element welke een kleine aardlek kan veroorzaken en de module dit als een code 2 gaat geven en het toestel alleen maar blijft afpompen.
 

Kingsteve

  • #9
Wellicht toch de moeite dus zelf even aan de slag te gaan, kortom, de boel weer loshalen en het element even droogmaken en connector checken....die zit achteraan neem ik aan dan waar ook de slang zit
 

Kingsteve

  • #10
Het probleem is nog niet opgelost. hij geeft nu 3 piepjes maar doet het de 1e vijf minuten wel gewoon en begint dan weer met afpompen dit blijft hj dan doen

iemand een tip
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #11
Code 3 betekend dat er water op de bodemplaat ligt je hebt dus lekkage!!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu