Atag afzuigkap werkt niet

Katja3

 • #1
De lamp werkte al een tijd niet meer maar nu gaat het lampje niet aan als ik de afzuiger op stand 1, 2 of 3 wil zetten (stand 2 en 3 werken alleen als 1 het doet). Ik denk dat het probleem bij stand 1 zit; er lijkt iets doorgebrand. Enig idee hoe ik dit kan oplossen?

EEBF3758-0256-441E-A162-991F70EE2B20.jpeg 1FD96656-3789-4492-9A14-CA4E3146D7DB.jpeg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Zo te zien is er sprake van een slecht contact in de schakelaar (die met de verbrande solderingen). Door dat slechte contact wordt de schakelaar heel heet en dat geeft het effect dat de schakelaar zichzelf 'lossoldeert'. Gelukkig maar, want anders zou de gehele schakeling in de fik vliegen en dan ben je verder van huis.

  Dit probleem is alleen te verhelpen door de gehele schakelprint te vervangen, Jammer genoeg zit ie (zo te zien aan de foto) niet aangesloten met een stekkertje of connector en zou het geheel met solderen aangesloten moeten worden. En dat is dan toch best wel lastig. Bovendien heb je geen typenummer of andere gegevens vermeld, geen idee of de print nog leverbaar is.
   

  Katja3

  • #3
  Bedankt Kees!
  De afzuigkap is nogal oud, aan deze code te zien van april 1996?
  08086126-04/96
  Zie hier foto van afzuigkap type:

  54B4A867-789A-4FE2-B742-903F7472C01D.jpeg
   

  Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  Voor de Atag afzuigkap met typenummer WK4110... kan ik op de site van Atag (klik) niets vinden.
  Ik denk dus dat een datum van april 1994 niet onrealistisch is.
  En ik denk ook, dat er niets meer voor te vinden zal zijn, want ook google spuit niet veel bruikbaars uit.

  Waarschijnlijk zijn er dus geen onderdelen meer voor te krijgen.
   

  Katja3

  • #5
  Dat denk ik dan ook. Ik ga een nieuwe aanschaffen. Waar moet ik op letten bij het aanschaffen van een nieuwe?

  3E1E20CF-80BA-4FDE-8DB4-263B2B1CF5F2.jpeg
   

  Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #6
  Daar kan ik je niet bij helpen. Ik heb nog nooit een dergelijke afzuigkap gekocht of service aan verleend. Ben elektronicus maar dat wil niet zeggen dat ik ervaring heb met welk apparaat je precies op welke plaats moet aanschaffen en waar je daarbij dan op moet letten.

  Voor de hand liggend is in elk geval dat je de afmetingen van de nieuwe kap moet vergelijken met de oude. Dat de afzuigcapaciteit voldoende is (maar ik heb geen idee hoeveel dat in jouw geval zou moeten zijn).

  Dat je moet letten dat het geluidsniveau niet hoog is. Let daarbij niet alleen op de pure dB opgave van de fabrikant, want die is vaak erg geflatteerd (meten ze onder bepaalde ideale omstandigheden). Kijk dus eventueel ook naar reviews, met name op onafhankelijke review sites (voor zover beschikbaar voor zoiets als een afzuigkap).

  De snoerlengte kan ook nog een rol spelen, niets is zo ergerlijk als dat blijkt dat het snoer niet lang genoeg is om bij het betreffende stopcontact te komen.

  Verder zou ik het zelf niet weten, merk/typegerichte adviezen zijn hier zonder meer niet toegestaan.

  Misschien kan het handig zijn om naar een keukenwinkel te gaan en je te laten voorlichten. Ga dan liefst naar een lokaal of in de regio opererend keukenbedrijf.
   

  Sleutelmeneer

  Specialist Witgoed
  • #7
  Ga naar een lokale witgoed/elektronica zaak die kunnen je goed helpen. Een keukenbedrijf is vaak te duur in de vervangingshandel. Die zijn er voor keukens niet voor apparatuur. Al zouden ze het wel kunnen. Maar vervolgens is er geen expertise op het gebied van de apparaten. Ik zou dus een lokale witgoedzaak benaderen die ook een eigen servicedienst hebben. Daar ga je het beste advies vinden.
   

  DreStyle

  • #8
  schuifcontact is heet geworden waarschijnlijk versleten of vet geslagen je kan dit wel vervangen met wat soldeer kunde , maar wat sleutelmeneer zegt , even naar de witgoedhandel en een ander nemen bespaard je een hoop gedoe
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu