Asbestveracht materiaal aangetroffen?

Harm80

 • #1
Hallo,

ik heb onlangs een woning gekocht die ik zelf wil opknappen. Ik liep vandaag over de 1e verdieping (houtvloer), maar realiseerde mij dat ik in een bruin / groen poeder-achtig spul stond. Ik ben na constatering weggegaan maar heb er wel enkele foto's van gemaakt want ik probeer voorzichtig te zijn met asbest. Het punt is dat ik te weinig er van weet om het risico goed in te schatten. Voor dat ik evt. een sample laat testen op aanwezigheid van asbest zou ik jullie willen vragen of jullie dit asbestveracht lijkt? Mijn vriendin denkt dat het oude tapijtlijm / oude tapijt resten zijn omdat er vermoedelijk voorheen tapijt in deze ruimte lag en omdat op dezelfde verdieping in een ander vertrek ook taptijtresten zijn die meer intact zijn.

Dit is het spul waarvan ik mij afvraag of het asbest bevat:
Dit zijn de lijm / tapijtresten op dezelfde verdieping in een ander vertrek:
Hebben jullie een idee of het spul op de foto's (m.n. de eerste drie) asbestverdacht lijken? Of lijkt dit vrij van asbest?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Ik weet vrijwel zeker dat dit verpulverd foam is dat aan de onderkant van tapijt zit, ik weet niet of er asbest in zit dus even een monster opsturen naar een lab.
   

  Harm80

  • #3
  Dank voor uw snelle en duidelijke reactie. Ik zal een monster nemen en deze laten testen bij een lab.

  Ik zou ook nog graag enkele voorzetwanden willen verwijderen om de elektra te vernieuwen en isolatie te plaatsen. Alvorens te gaan breken in deze wanden zou ik hier toch een foto aan jullie willen laten zien voor het geval het om asbestverdacht materiaal gaat. Zelf zou ik denken dat het om gipsplaat gaat met een laagje bruin / geel papier er op. Het materiaal ziet er namelijk uit als wit krijt. Ik heb een stopcontact verwijderd om zo de binnenkant van de plaat beter te zien. Schatting plaatsing materiaal: 1960 - 1970.

   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu