Asbestcement aansluiting maken

Knuppel

  • #1
In mijn jaren 60 woning zit een ac-standleiding. Deze is helaas in een bocht dicht bij de muurdoorvoer gescheurd. Nu ik badkamer en toilet ga aanpakken wil ik deze standleiding graag vervangen. Delen in de muur laat ik zitten.

Ik weet dat er met krimpmof en tokrolring een aansluiting te maken is op ac. Maar hoe zorg ik ervoor dat de ac-leiding netjes stuk gaat? M.a.w. dat ik er een krimpmof op kan zetten? Ik ga niet zagen maar wil de buis (met de nodige voorzorgsmaatregelen) kapot slaan.

Alternatief is een buis in de asbestcement leiding steken, en deze met snelcement dichtmaken. Maar dat is dan een horizontale verbinding dus niet ideaal. Daarnaast weet ik niet wat de binnendiameter van de buis is, volgens mij past er net geen 110mm in.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Dit is niet toegestaan! Zo'n leiding mag je zelf niet verwijderen en al helemaal niet kapot slaan. Je maakt zo een enorme besmetting van asbestvezels.

Je moet het verwijderen uitbesteden. Eerst laat je een asbestinventarisatierapport maken. Daarmee kan je een verwijderaar zoeken. Voor het uitvoeren doe je ook nog een sloopmelding.

Ik heb het topic verplaatst naar de juiste rubriek
 
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
6

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu