Asbest luchtkanaal verbinden met Spirobuis of PVC

Saphora

 • #1
Beste forum leden!

Ik heb even een vraagje. Wij zijn bezig met een badkamer renovatie. Nu hebben we een asbest luchtkanaal, in onze oude badkamer liggen, nu wil ik deze doorverbinden naar de nieuwe badkamer door middel van spirobuis of PVC. Uiteindelijk laten we de afvoer geheel verwijderen (omdat we er wel goed bij kunnen). Tot die tijd wil ik wel graag vochtige lucht kunnen afvoeren. Nu zie ik wel overgangsstukken voor PVC naar Gres/Eternit buizen, maar dat zijn overschuifmoffen, maar ik heb te maken met een insteekmof, ik moet het verbindingsstuk dus in de asbestbuis zien te steken. Ik heb even geen exacte maten bij de hand, maar volgens mij is de afmeting van de asbestbuis 145 mm, aangezien ik een CM of 2 speling heb met mijn buis van 110mm.. als ik de overschuifmof wil gebruiken, dan moet ik zeer waarschijnlijk de buis gaan afzagen, maar dat risico loop ik liever niet... verwijderen is natuurlijk de beste optie,,, maar helaas laat het budget dit even niet toe. Hebben jullie nog ideeën hoe ik dit het beste kan aanpakken?

Bedankt alvast!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Kunststof ventilatiebuis is er van 150 mm doorsnee, dat zou moeten passen.
  U hebt iets meer info in uw PB.
   

  The headhunter

  Specialist Elektra
  • #3
  110 erin schuiven en de rest dichtzetten met pur.
   

  Saphora

  • #4
  Hartelijk dank voor de reacties, ik zat zelf ook te denken aan 110 erin te schuiven en dicht te purren. Als tijdelijke oplossing lijkt mij dit best degelijk. @Jan, dank je wel voor je moeite:)

  Topic mag wat mij betreft wel op slot.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu