Asbest in vloer op zolder?

ThomH

  • #1
Hi Allemaal,

We hebben een woning uit 1974 gekocht en ik wil weten of er mogelijk asbest in de vloerbedekking op zolder zit. Op basis daarvan zal ik mogelijk ook een asbest inventarisatie laten doen.
Wegens een lekkage is er een aantal jaar geleden door de vorige eigenaar een stuk vloerbedekking verwijderd. Volgens mij zijn het twee verschillende lagen vloerbedekking over elkaar.
Ik ben benieuwd naar jullie reacties. Alvast bedankt!

30DDCF0B-3ECA-4F97-B56E-A453AEC18D3D.jpeg FB575A7A-E773-46F6-9E2D-C9E39170458B.jpeg DA920E2A-4CAE-4932-B19A-82DEE76DB754.jpeg 4A47FD87-8C8F-4B2A-8464-F4BEABBD1B18.jpeg
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #2
Enkel een rest biedt hier zekerheid in mijn optiek.
 

Saar Ostyn

  • #3
De onderste laag is niet asbestverdacht. Dit is een vloerbekleding met een zogenaamde jutekoord/kokosvezels. Ik zie ook geen zwarte lijmresten (deze kunnen wel asbest bevatten). De zwarte sporen op foto nr. 2 zijn wellicht schimmels? Voor alle zekerheid kan je altijd een staal opsturen naar een labo.
 
  • Like
Waarderingen: stylish

stylish

  • #4
absoluut niet eens asbestverdacht. Ik ben DIA (deskundig inventariseerder asbest). Jute, kokos, paardehaar als onderlaag is nooit reden om te bemonsteren. Het zit er domweg niet in. dus helemaal eens met @Saar Ostyn
 
  • Like
Waarderingen: Saar Ostyn

ThomH

  • #5
Bedankt jullie reacties!! We waren al een stukje tegengekomen in de houtkachel, dus ik hield mijn hart vast voor de zolder..

Lijkt gelukkig in orde te zijn. Binnenkort nog een laatste check in de convectorput. Hopelijk valt het daar ook mee.
 

Jeroen

Specialist Asbest
  • #6
Hoi ThomH,

Ik zou toch een kleine nuance aan willen brengen in dit topic. Ik sluit me aan bij Saar Ostyn voor wat betreft de onderste laag van de vloerbedekking. Van de bovenste laag is echter op basis van de foto's moeilijk wat te zeggen. Als deze heel erg flexibel is neig ik naar niet asbestverdacht en het tegendeel als deze stijf is.

@stylish: Ik geloof dat het eerder tegen je is gezegd op dit forum. Maar wil je letten op je manier van schrijven? Deze leest niet prettig en komt soms belerend over. Als je DIA bent, gedraag je dan als een adviseur. Neem onzekerheden weg en blijf weg van harde uitspraken over of iets wel of niet asbesthoudend is. Foto's kunnen misleidend zijn. Ondanks dat het voor ons (als DIA) wellicht niet asbesthoudend eruit ziet zeg dan dat het niet asbestverdacht is eventueel met een advies om dit te bevestigen middels een testkitje.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu