Arista vaatwasser - lfta 3214 foutcode 1

Bouwvrouwe

  • #1
Onze inbouwvaatwasser staat in storing, knop 1 knippert en de machine gaat steeds aan, ongeacht het drukken op de uit-knop of het stroomloos zetten.
Er staat geen water in de afvoer, kraan staat goed open.
Aanvoerkraan, afvoerputje en sproeiers losgemaakt, maar vindt daar geen oorzaak, alles is schoon. Er zitten geen knikken in de aan-en afvoerslangen die achter de plint liggen.
de machine is al wat ouder, dus als ik het probleem zelf voor een paar tientjes kan verhelpen dan doe ik dat, maar de kosten van een reparatiebedrijf zijn hoger dan de afschrijvingswaarde ben ik bang, alleen voorrijkosten zijn als 80,00, uurtje werk en wat onderdelen en ik heb bijna een nieuwe machine.

iemand een suggestie wat het probleem zou kunnen zijn en of dat zelf te verhelpen is?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Bouwvrouwe schreef:
de machine gaat steeds aan...
Misschien is het de afvoerpomp die je steeds hoort, die aan gaat?
In dat geval heb ik sterke verdenking van een interne lekkage, water op de (interne) bodemplaat, waterbeveiliging in werking getreden.

Je zou de voorplint van de keuken er af kunnen halen, dan de voorplint van de vaatwasser en kijken of er binnenin water ligt. Een heel kjlein beetje water is al genoeg om de vlotter te activeren, die op die bodemplaat aanwezig zal zijn.

Als daar water aanwezig is zou je een waterzuiger kunnen gebruiken om het weg te halen of met een spons steeds weer droog te maken. Vervolgens het apparaat aanzetten en kijken of je kunt zien waar het water vandaan komt.

Let er wel op: alles daaronder staat op 230 V spanning. Wanneer het nodig is met je hand of een waterzuiger onderin de machine te gaan, dan eerst beslist de stekker uit het stopcontact en pas weer erin als alles droog is en je wilt testen waar het water tijdens bedrijf vandaan komt.

Dit alles in de veronderstelling dat mijn vermoeden van een lekkage juist is. :wink:
 

Bouwvrouwe

  • #3
Dank voor je bericht. als het een interne lekkage is, dan is dat wsl. niet makkelijk te verhelpen. Ik ga kijken of ik voorbij die voorplint van de vaatwasser kan komen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu