Antracietkleurige kit blijft glimmend na drogen

Hars73

  • #1
Ik heb alle verbindingen tussen de vloer- en de muurtegels en alle verbindingen tussen het nieuwe inbouwreservoir en de muurtegels gekit met antracietkleurige siliconen kit van het merk Ma***.

Op zich heb ik wel eens gekit met witte of cremekleurige kit, maar dat was altijd tussen 2 witten of cremekleurige oppervlakken. Dit maal viel het me echter zwaar tegen en kreeg ik geen mooi strak resultaat. Ik zit daarom ook nog op het punt om de kit er weer uit te halen en het door iemand te laten doen dit hier wel wat meer handigheid in heeft (al weet ik nog niet wie, maar ik vind vast iemand). Het is misschien voor mij wel het lastigste onderdeel van de hele verbouwingsklus van het toilet. :cry:

Als alternatief zou ik deze voegen ook nog met voegsel kunnen doen, maar zoals ik vrijwel overal lees, bestaat er een kans dat deze in de toekomst gaan scheuren, vandaar dat ik het met kit gedaan heb. Al heb ik sinds gisteren 3 vrij nieuw aangelegde toiletten bekeken bij diverse buren en familie en overal zijn alle hoeken gewoon gevoegd en niet gekit. En alle toiletten zijn aangelegd door goed bekend staande sanitairleveranciers.

Daarnaast merkte ik dat deze kit niet mat opdroogt, maar glanzend blijft. Al lijkt het erop dat er hier en daar wel plekken zijn die mat zijn geworden, echter het grootste gedeelte is glanzend (glimmend) gebleven. Dit ziet er niet mooi uit, want onder de plafondspotjes, vallen de kitvoegen nu wel heel erg op. Wat zou de reden hiervan kunnen zijn, of hoort dit zo?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu