Ankerloze spouwmuur tussen woning

Blueone

  • #1
Op het moment is mijn nieuwbouwwoning in aanbouw, nu wordt er gebruik gemaakt van een fundering op staal (70cm onder maaiveld begint de fundering en dan nog een cm of 15 naar beneden. De fundering is gedeeld met de woning van de buren.

Bovenop de fundering staat een ankerloze spouwmuur van kalkzandsteen blokken van 15cm dik aan beide kanten. De tussenruimte is 6cm. Naar mijn idee is dit redelijk standaard op dit moment.

Nu zie ik dat er op sommige plekken de lijmresten van de ene muur de muur van de andere woning raken, het is dan echt een minimale hoeveelheid. Kan dit uiteindelijk al contactgeluid veroorzaken of valt het allemaal wel mee en hoort dit gewoon bij "het bouwen"?
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Lijmresten die 6 cm uit de muur steken, lijkt me wel veel voor die dunne lijm die ze hiervoor gebruiken.

Met deze vraag kun je het beste even met de aannemer overleggen, of dat werkelijk zo is.
Werk van andere, wordt hier niet beoordeeld.
 

Blueone

  • #3
Oke, ik ga morgen nog eens even goed kijken of het echt lijmresten zijn of iets anders :). Maar als leek is het natuurlijk altijd lastig te zien of het nu wel of niet "hoort". Ik wil er ook niet meteen de aannemer mee lastigvallen als het heel normaal is. Maar in ieder geval bedankt voor je antwoord.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Is er geen opzichter op de bouw?
 

Blueone

  • #5
Even een update, vandaag tijdens daglicht op de bouw geweest en het blijkt dat het gewoon stukjes glas/steenwol zijn die een stukje uit de kanaalplaatvloer komen. Ze hebben namelijk de zijkanten van de kanaalplaatvloer dichtgestopt met isolatie want natuurlijk zo hoort.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu