Amerikaanse koelkast spuit water

Spirelli

  • #1
Ik ben in het bezit van een Atag KA211LUU/A02. Dit betreft een Amerikaanse koelkast met links het vriesgedeelte en recht het koelgedeelte. In de deur van het vriesgedeelte zit een waterdispenser/ijsblokmachine. Je kan er ijswater, crunch ijs of ijsblokjes uit tappen. Sinds kort spuit de dispenser soms water zonder dat deze gebruikt wordt. Hij spuit dan zo'n 5 sec en stopt dan ook weer. Een waterballet is her resultaat. Een tijd geleden lag er af en toe een klein plasje water onder de vriesdeur. Wat kan hier mogelijk aan de hand zijn?
En hebben de 2 problemen mogelijk iets met elkaar te maken?
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Hij spuit water omdat het bakje van de ijsblokmachine gevuld wordt.
Zit de slang welke deze vult nog wel op de goede plek?
Komt er bij het water tappen water op de grond bij de vriesdeur , dan kan de slang stuk zijn welke in de deur naar boven loopt.
 

Spirelli

  • #3
Wat ik alleen niet begrijp is het volgende. De waterleiding voor ijswater gaat via de deur naar de dispenser. Zodra je op de knop drukt begint het water je glas te vullen. Dit doet hij dus nu soms spontaan zonder dat je de knop indrukt. Dit is toch een andere leiding dan de leiding die het ijsblok bakje vult? Zoals ik nu overigens kan zien zitten alle leidingen nog goed.
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #4
Dan is het dubbele waterinlaatventiel defect , deze hoort uiteraard af te sluiten als de ijsmachineblokjeshouder gevuld wordt , het inlaatventiel van de watertap blijft dus open staan. , waarschijnlijk verkalkt.
 

Spirelli

  • #5
Oke dat zou een optie kunnen zijn. Kun je mij zo vertellen waar ik dit onderdeel in de koelkast kan vinden?
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #6
Dat is het onderdeel waar de aanvoerslang binnenkomt.
Bestaat uit hoofdventiel en ventiel voor watertap en ijsmaker.
Als je de ijsmachine uitzet zou het over moeten zijn.
 

Spirelli

  • #7
Ik heb het volgende gedaan: ik heb al het ijs uit de voorraadbak gehaald. De ijsmachines is vervolgens zo'n 12 uur bezig geweest om de voorraad aan te vullen. Vanaf het moment dat ik het ijs eruit heb gehaald heeft de koelkast geen water meer gespoten. Ik begrijp het niet meer maar voor nu werkt alles weer naar behoren zonder problemen.
We houden het even in de gaten of dat zo blijft.
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #8
Houd ook even in de gaten of je geen lekkage heb linksachter onder het toestel als je water tapt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu