Amerikaans grenen vloer

Verdraaid Verfraaid

 • #1
Hallo,

Wij zijn bezig met het verbouwen van ons huis. Over enkele weken gaan we een Amerikaans grenen vloer leggen. De planken zijn helemaal kaal als ze gelegd gaan worden. We willen graag dat de vloer een oude, doorleefde look krijgt.

Boven hebben we hetzelfde gedaan dmv beits en olie. Het resultaat is mooi, maar het enige nadeel is de rode gloed die je terugziet (we hebben ons laten vertellen dat dit een kenmerk is van Amerikaans grenen).

Beneden willen we die rode gloed niet terugzien. We zijn al aan het experimenteren met verschillende soorten beits in verschillende kleuren, maar overal zien we de rode gloed weer terug.

Het moet een donkere kleur vloer worden. Kan iemand mij vertellen hoe we die rode gloed kunnen voorkomen. Moet er überhaupt wel beits gebruikt worden en is lakken misschien beter voor het eindresultaat dan olien?

Ik hoop snel een reactie te ontvangen!

Groeten,
Petra
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Specifieke kenmerken en kleuren van houtsoorten kunnen vrijwel alleen met dekkend lakken teniet worden gedaan.
  Met olie of blank lakken kan de rode gloed niet ongedaan worden gemaakt.
   

  Verdraaid Verfraaid

  • #3
  Daar was ik al bang voor. Dank voor de reactie
   

  Tealon

  • #4
  Er bestaan wel middelen waarmee je de vloer af kan werken zonder de geel/oranje/rode verkleuring. Zie ook wel deze beschrijving. Misschien kan je hier wat mee.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu