Aluminium overkapping dichtmaken (muurtje?)

Hooge229

  • #1
Beste klussers,

Wij hebben een overkapping laten plaatsen waarbij wij graag de zijwand dicht willen maken.

De overkapping heeft aan één kant een aluminium zijwand (deze grenst nergens aan), en de andere kant is open. De open kant grenst namelijk aan een schutting, waarbij er ook nog een stenen pilaar in het midden zit (zie ook foto).

Wij hebben dit vooralsnog dicht gemaakt met houten schuttingplanken i.c.m. transparante kit. Nu is dit al regelmatig gaan werken, waarna wij de planken iets hebben moeten inkorten en moeten terugplaatsen. Voor mij niet zo'n ramp, maar ideaal is anders. We hebben nog eens goed gekeken en zien op de bovenrand schimmelvorming. Wat mij betreft de druppel om voor een andere oplossing te kiezen.

Nu heb ik gezocht naar aluminium zijwanden. Dit lijkt toch wel een dure oplossing te worden. Hierom dacht ik eraan om een muurtje tegen de schutting te metselen (tussen de twee stenen pilaren en tussen de stenen pilaar en aluminium pilaar), die grenst tot aan de spie. Tegelijkertijd weet ik niet of dit zomaar kan en of er misschien nog wel betere oplossingen zijn. En mocht ik een muurtje gaan metselen, zijn er nog bijzonderheden waar ik in mijn situatie rekening mee dien te houden? (ter informatie: dit heb ik nog niet eerder gedaan, maar vertrouw dat de basis informatie over een muurtje metselen online wel te vinden is).

zijwand1.jpg zijwand2.jpg
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu