Aluminium kozijn in massieve muur

FJH

  • #1
Ik ga een aluminium kozijn in een massieve kelder muur plaatsen. Er is dus geen spouwlat of houten stelkozijn (geen hout ivm mogelijk vocht), zie foto voor situatie. Alu kozijn zonder aanslag. Kan je de onderzijde bijvoorbeeld op bouwvilt plaatsen en de zijkanten met schroeven in de muur en dan afpurren ? Gat in de muur is exact waterpas gemaakt dus stelblokjes zijn niet per se nodig. Hoe plaats je normaal een alu kozijn aan de onderkant op een muur ?

20211020_195729.jpg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Ik had toch andere detaillering gekozen. Want je hebt ruimte nodig voor montage en uitzetten van het kozijn.

Hier kun je beter een (kunststof) kozijn met aanslagprofiel plaatsen.
Stelkozijn hoeft niet van hout te zijn, er zijn prima kunststof alternatieven. Deze kun je strak monteren en afdichten, en vervolgens het kozijn erop intrekken.
 

FJH

  • #3
Er zit nog niets gemonteerd, is nog een leeg gat in de muur. De vraag is hoe het te monteren, ik wil wel voor aluminium gaan, geen houten kozijn, hoewel twee andere houten kozijnen er al 30 jaar in zitten zonder houtrot (zie foto), deze zijn rondom met pur afgericht. Kozijn wordt ook iets kleiner dan het gat, zodat er ruimte is om uit te zetten, dat wilde ik dichtmaken rondom met flexibele pur. Mijn vraag is met name over de onderkant, waar laat je een kozijn op rusten aan de onderkant ?
 
Laatst bewerkt:

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Een paar dikke rillen met butyleenkit... Helemaal van links naar rechts, en zo aangebracht dat je ontwatering naar buiten wel goed blijft werken.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu